Risotto met aardpeer, hazelnoot en Gruyère

Een heerlijk recept van Hellofresh dat hier in huize Verweij favoriet is: risotto met aardpeer, hazelnoot en Gruyère. Speciaal voor dit recept hebben we zelfs aardpeer in onze moestuin geplant. Aardpeer is bijna niet te vinden in de supermarkt. Misschien bij een goed gesorteerde groenteboer. Dat komt omdat aardpeer na het rooien maar heel kort houdbaar is. Eigenlijk moet je rooien wat je wilt eten en het direct bereiden. Afgelopen zomer werden we beloond met prachtige, zonnebloemachtige bloemen en nu het winter is genieten we van de knolletjes in de grond. Ik bedenk me ineens dat ik op dit recept na nog helemaal geen andere recepten met aardpeer heb geprobeerd. Iemand nog een goede tip?

Dit recept is in elk geval een aanrader. Heb je geen aardpeer in je moestuin staan en kun je hem ook nergens vinden, gebruik dan een andere (winter)groente (bijv. pastinaak, bloemkool, knolraab, koolraab) die je ook in dunne plakjes snijd en bakt in de koekenpan. Een andere smaak natuurlijk, maar ook erg lekker! 

Menu, Seizoen, Wereldgerecht, Winterrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht, Budget, Eenpansgerechten, Vegetarisch

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin