Een kijkje in de keuken week 9-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Nadat het kijkje in de keuken online staat, verlaat ik mijn kantoorplek en knoop de keukenschort om. Het is weer tijd om te koken. Ik maakte onder andere deze Limburgse ballen met jus! Wat er precies Limburgs aan is? Het lepeltje appel- en perenstroop dat in de jus zit, die geeft een heerlijk zoetje! Het recept deelde ik vorige week al met je op KL en vind je hier.

Een kijkje in de keuken week 9-2021

Dit was trouwens ook de enige foto die ik vandaag maakte. Oeps. Ik vergeet de laatste tijd vaak om foto’s te maken. Dat komt voornamelijk omdat ik momenteel veel gerechten kook voor het kookboek. Omdat die gerechten natuurlijk wel een beetje verrassing moeten blijven en vaak ook ons avondeten zijn, blijft er dus weinig over om foto’s van te maken…. Gelukkig maakt Johan af en toe ook een foto zoals onderstaande tijdens zijn avondwandeling met Nacho.

Een kijkje in de keuken week 9-2021

Woensdag

Lunchen buiten in het februarizonnetje!

Ik had plotseling heel veel zin in kippensoep. Omdat ik alle ingrediënten ervoor in huis had stond er niet veel later een pan soep te pruttelen op het gasfornuis. Ella-Marie blij want die is dol op kippensoep! Ik maakte trouwens een simpele en snelle versie door eerst kipfilet te pocheren in water met een laurierblaadje, foelie, wortel, ui en selderij. Dan de kip uit het vocht halen in fijnsnijden. Het kookvocht zeven en opnieuw aan de kook brengen met een kippenbouillontablet. Dan wat verse groenten erbij zoals prei, wortel, sperziebonen en versgehakte tuinkruiden. Dan vermicelli erbij en op het laatst de kip nog even meewarmen. Simpel, maar nog steeds lekker!

Een kijkje in de keuken week 9-2021

Donderdag

Tegenwoordig zijn dinsdag, donderdag en vrijdag mijn vaste kookdagen en maandag en woensdag kantoordagen. Kookdagen zijn best pittig en dan is het fijn om tussendoor een kantoordag te plannen. Vandaag is weer een kookdag voor het kookboek en is alles vis wat de klok slaat. Ons tweede kookboek zal net als het eerste boek ook weer in vier hoofdstukken zijn ingedeeld: vis, vega, vlees en kip. Als ik zelf moet bedenken wat ik ’s avonds wil eten heb ik meestal al één van deze vier ingrediënten in gedachten. Ik heb zin in iets met vis, maar wat?! Daarom vind ik het dus handig als ik zo kan zoeken in een kookboek. Dit tweede kookboek wordt een familiekookboek dat volstaat met gerechten waar je het hele gezin blij mee maakt. Echte verwengerechten! Gerechten die je elke dag wel zou willen eten en waar het hele gezin zich op verheugt. Een boek dat op mijn lijf geschreven is! 🙂 Het gekke is dat wij normaal helemaal niet zo vaak vis eten en nu ik voor het hoofdstuk vis aan het koken ben Johan en Ella-Marie constant zeggen: “waarom eten we niet vaker vis, dit is zó lekker!” Ik ben het met ze eens!

Ik kan het ook niet laten: spoiler alert!

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en maakt een simpele kaastosti uit de oven als lunch. Wie ooit de kaastosti heeft uitgevonden is geniaal! ?

Een kijkje in de keuken week 9-2021

Vandaag zou ik eigenlijk weer een kookdag hebben maar gisteren besloot mijn statief het plotseling voor gezien te houden. We bestelden direct een nieuw statief maar omdat we niet weten hoelaat die vandaag binnenkomt heb ik de kookdag doorgeschoven naar morgen. Vandaag heb ik dus een ongeplande kantoordag. Niet heel vermoeiend maar toch zat ik er ’s avonds zo bij…. Heel charmant onderuitgezakt met opgetrokken kousen. ?

Een kijkje in de keuken week 9-2021

Zaterdag

Ella moet ’s ochtends voetballen en gaat daarna met een vriendin spelen. Terwijl ik in de keuken sta om te koken wordt er op de deel druk gehakt, geboord en gesloopt. 

Over een paar weken gaat de aannemer hier aan de slag en moet de trap, wc en vloer eruit gesloopt zijn. Gek idee dat op de plek van de trap en wc straks een aanrechtblad komt en een raam!

Een kijkje in de keuken week 9-2021

’s Avonds als alle rotzooi weer is opgeruimd is de pap bij Johan en mij wel op. Het eten dat ik vandaag kookte is wel het laatste waar ik zin in heb om ’s avonds te eten. Tijdens het koken moet ik constant proeven dus ik was er ’s avonds wel even klaar mee. Johan stelde voor om wat eten te bestellen en dat vond ik een goed idee. Pizza it is! Voor mij en El tenminste, Johan bestelde een frietje kapsalon.

Zondag

Wat zijn we verwend met het weer de afgelopen tijd! Het zonnetje maakte overuren! Ook vandaag is het weer een prachtige dag waardoor ik de lentekriebels al flink voelde! Terwijl Ella-Marie zich met een groepje teamgenootjes vermaakt op het voetbalveld waren Johan en ik de hele dag buiten in de tuin aan het rommelen. Johan heeft de moestuin inmiddels helemaal afgesloten met schapenhek, beukenhaag en gaas zodat Nacho er niet meer in kan komen en van de houten planken van de deel gaat hij moestuinbakken maken.

’s Avonds eten we opgewarmde kliekjes eten van de kookdagen en dat gaat er na een dag werken in de buitenlucht prima in!

Maandag

Het weekend is weer voorbij. Ella-Marie gaat naar school en Johan en ik hebben thuis een kantoordag. Er wordt weer geluncht met een tosti!

Een kijkje in de keuken week 9-2021

Ondertussen lagen Puk en Marie en zo bij.

Een kijkje in de keuken week 9-2021

’s Avonds eten we de laatste kliekjes uit de koelkast. Ik hoorde niemand klagen… Dat kommetje soep is geen soep maar romige mosterdsaus voor bij de gebakken vis. ?

PS Hoe leuk is deze goudkleurige etagiere! Vanaf nu verkrijgbaar in de KL-shop!

Een kijkje in de keuken week 9-2021

Heb je ons kookboek Koken met KeukenLiefde al (inmiddels bezig met zijn vierde druk!)? In dit boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! De hoofdstukken zijn onderverdeeld in vlees, vis, kip en vega, zo is er voor ieder wat wils. :) In de Keukenliefdeshop vind je niet alleen ons kookboek, maar ook andere producten waar wij blij van worden. Inmiddels al teveel om op te noemen, kijk zelf maar even rond!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

4 reacties

Deel je liefde

 1. Yvonne

  Ik ben heel erg benieuwd hoe de nieuwe keuken er uit gaat zien!
  Groetjes en fijne week verder ?

  1. Dankjewel Yvonne, ik ben ook benieuwd of het uiteindelijk gaat worden zoals we in gedachten hebben. Kan niet wachten! 🙂

 2. marleentjeveldhuizen@hotmail.com

  Hoi Annemiek,

  Ik verheug me erg op het nieuwe kookboek! Deel 1 gebruiken we hier nog steeds erg vaak

  1. Leuk om te horen Marleen! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde