Ferrero Rocher taart

Ferrero Rocher taart

Na het delen van een afgesneden punt van deze taart op facebook, ontving ik een stormvloed aan likes en reacties. Wow. Ik dacht wel dat jullie dit lekker zouden vinden, maar zó lekker … 🙂 Ferrero Rocher is hot! Ik snap het wel.

Speciaal voor kerst wilde ik een feestelijke taart bakken en besloot al snel dat het een Ferrero Rocher taart moest worden: dé feesttaart bij uitstek! Een krokante hazelnoot-chocoladebodem, rijke roomkaas-chocoladevulling, afgemaakt met sierlijke slagroomrozetjes en Ferrero Rocher. O, en ook nog eens supermakkelijk om te maken. Wat wil je nog meer?

Heb je trouwens net als ik een enorme berg chocoladeletters in de kelderkast liggen waar geen einde aan komt? Dit recept is een mooie gelegenheid om de voorraad iets af te slanken. 😉

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 100 g bloem
  • 100 g zachte, ongezouten roomboter
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 20 g cacaopoeder
  • 25 g hazelnoten

Voor de vulling

  • 150 g melkchocolade
  • 150 g Nutella
  • 80 g witte basterdsuiker
  • 500 g roomkaas, bijv. Philadelphia, of Monchou
  • 2 eieren

Voor garnering

  • 9 Ferrero Rocher
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix

Verder nodig
Ronde springvorm van 23 cm, bakpapier, keukenmachine, spuitzak met spuitmond voor rozetjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Vet ook het bakpapier in met boter.

Doe alle ingredienten voor de bodem in de keukenmachine en mix tot een samenhangend deeg. Verdeel over de bodem van de taartvorm en druk aan. Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de bodem iets vaster is. Haal uit de oven en zet op een rooster.

Smelt ondertussen de melkchocolade au bain-marie en laat 5 minuten afkoelen. Roer de Nutella en suiker erdoor, gevolgd door de roomkaas. Roer glad. Roer als laatste de eieren erdoor. Verdeel over de taartbodem en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart circa 55 minuten in de oven, of totdat deze stevig is. De vulling mag nog lichtjes bewegen als je tegen de springvorm aantikt.

Laat de taart in de vorm, op een rooster volledig afkoelen. Bewaar daarna afgedekt in de koelkast om verder op te stijven, minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht.

Vlak voor serveren afmaken.

Klop de slagroom met de suiker en klopfix stijf. Doe in een spuitzak en spuit circa negen rozetjes op de taart. Garneer met de Ferrero Rochers.

Ferrero Rocher taart

Enjoy!

Themarecepten, Kerstrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
26 reacties

Deel je liefde

  1. Lieve Simons

    Hallo, kan je de ferero rocher kaastaart ook met philadelfia light maken ?

    1. Hoi, dat kan maar ik denk dat de volvette variant in dit geval een stuk smakelijker is….

  2. Karin

    Hallo Michelle,
    Ik heb m net uit de oven. Ga m morgen versieren. Vraagje: ik zie ook op jouw foto dat de taart aan de bovenkant barstjes vertoont. Nu doe je er wel toefjes slagroom op, maar je kunt die barstjes toch niet helemaal wegwerken? Heb je hier nog wat mee gedaan of trekken ze alsnog weg in de koelkast? Bedankt voor het recept in ieder geval. Neem gewoon aan dat ie lekker zal smaken.

    1. Karin

      O sorry, Annemiek bedoel ik…

    2. Hoi Karin, de taart zakt na het bakken waardoor de barsten bijna volledig wegtrekken. Verder zou ik me niet storen aan een enkele kleine barst of scheur, dat is lekker rustiek! 😉

  3. Michelle

    Hoi Annemiek,
    Ik heb de taart afgelopen voorjaar uiteindelijk niet gemaakt, maar de appel-kaneel cheesecake. Die was overigens heerlijk en niet te machtig! Ik ga deze nu voor de kerst maken. In principe is dit een cheesecake toch? Ik heb al meerdere cheesecakes gemaakt waaronder toblerone cheesecake van Laura’s Bakery. Die was best machtig, is deze dat ook?

    1. Hoi Michelle, dit is inderdaad een cheesecake en ja, hij is machtig. Maar dat zijn eigenlijk alle cheesecakes. Kleine puntjes serveren dus. 😉 Het beste kun je hem van tevoren al een keer maken zodat je tijdens de Kerst niet voor verrassingen komt te staan.

  4. Michelle

    Hoi, ik wil deze taart maken voor weekeindje weg, maar hoelang kan je de taart buiten de koelkast bewaren dus onderweg in de auto?is ongeveer uurtje rijden dus niet heel ver. Groetjes Michelle

    1. Hoi Michelle,
      Als je de taart achterin (bijv. kofferbak) legt, dus niet bij de verwarming zal een uur of langer zeker geen probleem zijn! 🙂 Veel plezier!
      Groetjes Annemiek

  5. Marianne

    Is deze heerlijke taart in een hete luchtoven gebakken of met boven en onder warmte?

    Groetjes,
    Marianne

    1. Boven- en onderwarmte Marianne.

  6. Juliët

    Ik ben niet zo fan van Nutella, overheerst die smaak erg? Of kan ik het misschien vervangen?

    1. De smaak overheerst zeker niet Juliët, dus je kunt het rustig proberen. Anders kun je de Nutella ook gewoon weglaten, je hoeft hem niet door iets anders te vervangen.

  7. Dit ziet er super lekker uit. Ik ga deze uitproberen met witte chocolade. Lijkt me heerlijk!

  8. Mieke

    Heel goed gelukt, maar iedereen vond hem veeeeel te machtig! Ik zou hem graag nog eens maken met een lichtere bavaroisachtige vulling.

  9. Loes

    Ik heb hem gisteren gemaakt met kwark….hele nacht in koelkast. Pak ik hem zojuist en het ziet er niet uit. Hij is helemaal ingezakt en lijkt in niets op je foto.
    Maak hem later nog wel eens maar dan toch met roomkaas!!

    1. Ai, dat is balen Loes. 🙁 In theorie zou het moeten kunnen, maar waarschijnlijk moeten de andere ingrediënten hierop aangepast worden omdat kwark een andere textuur heeft dan roomkaas. Ik ga er in de toekomst nog eens mee aan de slag Loes. Hopelijk probeer je hem idd ook eens met roomkaas. Dat is een aanrader.

  10. Mathijs

    Ik ga deze maken voor het nagerecht op Kerst. En als hoofd gerecht de varkenshaas medaillons met champignon/peper saus!

    1. Leuk om te horen, klinkt goed. Geniet ervan Mathijs!

  11. lilly

    Wat kan ik in plaats van de roomkaas doen? Ik vind dat niet echt lekker voor in een taart…

    1. Je kunt ook kwark gebruiken Lilly.

  12. victoria

    Oven temperatuur?

    1. Staat in recept. 180 graden.

  13. Jolanda

    Hoi!

    Kan het ook met witte chocolade en witte chocopasta? Ik lust écht geen Nutella…
    Verder lijkt ie me heerlijk! ??

    1. Hoi Jolanda, dat kan denk ik wel, maar dan zou ik wel minder suiker toevoegen. Witte chocolade is namelijk erg zoet. Gewoon even proeven hoeveel suiker je moet toevoegen.

  14. Stefanie

    Hij ziet er echt geweldig uit! Dit word zeker weten ons toetje met kerst!!!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde