Garnalencocktail met whiskysaus

Garnalencocktail met whiskysaus

Deze garnalencocktail met zelfgemaakte cocktail-whiskysaus is een klassiek voorgerecht. De kleine  Hollandse garnaaltjes, frisse ijsbergsla en romige whiskysaus zijn een match made in heaven!

Als voorgerecht is het leuk om de garnalencocktail te serveren in een mooi waterglas of cocktailglas. Ik serveer de garnalencocktail ook vaak in kleine borrelglaasjes als amuse. Een erg smakelijk hapje!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 4 kleine borrelglaasjes als amuse of 2 iets grotere glazen als voorgerecht.

Ingrediënten

Bereiding
Verdeel om en om de ijsbergsla, garnalen en whisky-cocktailsaus tot bijna bovenaan het glas en serveer.

Garnalencocktail met whiskysaus

Enjoy!

Thema recepten, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Voorgerecht

6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Anna

    kan ik ook garnalen cocktail maken met knoflook saus . ik ben 70 jaaren heb al die drankjes niet in huis, maar een garnalen cocktail ben ik altijd te vangen.

    1. Hoi Anna, je kunt de whisky ook weglaten uit het recept hoor, maar als jij knoflooksaus lekkerder vindt dan kan dat ook gewoon!

  2. Maud

    Voor hoeveel personen is dit als ik de trio maak ?

    1. Voor 4 personen als je het in kleine (borrel)amuseglaasjes serveert.

  3. Kristel Raemaekers

    Een tip die ik ooit kreeg van iemand met een traiteurs zaak : doe de cocktailsaus vanonder in de glaasjes. Zo verwelkt de sla niet zo snel. Op die manier kan je de glaasjes al op voorhand maken en in de koelkast bewaren. Je sla blijft op die manier nog heel fris uitzien en je hebt er geen werk meer aan. Enkel maar uit de koelkast halen en op tafel zetten

    1. Inderdaad een hele goede tip als je dit op voorhand wilt maken. Bedankt voor het delen Kristel! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin