Gehaktpannetje met paprika en rijst

Gehaktpannetje met paprika en rijstOnze dochter noemt dit gehaktpannetje met paprika en rijst ook wel liefkozend “stoplichtrijst” vanwege de rode, groene en gele paprika. Het is een heerlijk en makkelijk te maken gerecht, want alles gaat in dezelfde pan (En zoals jullie inmiddels weten, daar houd ik van!). De peterselie en verkruimelde feta maken dit gerecht voor mij tot slot helemaal af. 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 300 snelkookrijst
  • 3 paprika’s, in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 flinke el shoarmakruiden
  • 2 tl sambal manis
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 ml water
  • Klein bosje peterselie, fijngehakt
  • Blok feta, grof verkruimeld

DSC_4569_800x550

Eventueel erbij serveren

  • Komkommerplakjes
  • Knoflooksaus

Verder nodig
Grote hapjes-, of braadpan met deksel

Bereiding
Verhit de pan met wat olie en fruit de ui en knoflook, totdat ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de tomatenpuree, sambal en shoarmakruiden toe en bak even kort mee.

DSC_4571_800x536

Voeg het gehakt toe en roer met een vork rul.

DSC_4579_800x536

Roer de rijst en de paprika’s erdoor, roer even door en voeg het water toe. De rijst moet net onder staan.

DSC_4582_800x536 DSC_4587_800x577 DSC_4593_800x536

Doe de deksel op de pan en kook op heel laag vuur, totdat het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Roer af en toe de rijst even door. Als aan het eind het vocht is opgenomen, maar de rijst nog niet gaar is, voeg dan een extra scheutje water toe.

Bestrooi de rijst vlak voor serveren met de peterselie en feta en serveer direct.

Gehaktpannetje met paprika en rijst

Eet smakelijk!

Budget, Campingrecepten, Hoofdgerecht, Mannenvoer, Thema recepten, Vleesrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
26 reacties

Verdeel je liefde

  1. Liesbeth

    Kan ik het ook een dag van te voren maken?

    1. Ja hoor Liesbeth, dat kan! 🙂

      1. Liesbeth

        Was top en voor herhaling vatbaar! Heb ipv shoarmakruiden ras el hanout gebruikt.

  2. Kelly

    Net dit recept gemaakt. Was spannend want mijn jongste (4 jaar)lust praktisch niks. Was fantastisch, zelfs de kleine aap vond het heerlijk!

    1. Superleuk om te horen Kelly! 🙂

  3. ilse

    Zou je de feta kunnen vervangen door iets anders? Mozzarella evt?

    1. Dat kan Ilse, maar feta smaakt hier wel erg lekker bij.

  4. Christa

    Wat een geweldig recept! We smullen er echt van en heb het pas zelfs gemaakt toen de hele familie kwam eten!

    1. Leuk om te horen Christa!

  5. Els

    Hallo Annemiek,
    HEERLIJK gegeten. Met gyros kruiden (had geen shoarma kruiden meer). Wat een lekker recept.
    Dank voor het delen.

    Fijne dag en groeten,
    Els

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Els!

  6. Mirte

    Vandaag gegeten en was weer erg lekker!

  7. Linda

    Heb het net gemaakt en is super lekker.
    Wel nog wat zout toegevoegd.

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Linda! 🙂

    2. Leuk om te horen Linda! 🙂

  8. Met blokjes komijnekaas erdoor is dit recept ook heerlijk!

    1. Bedankt voor de tip Ilonka! 🙂

  9. Wendy

    Net lekker gesmuld van deze lekkere maaltijd.
    Ons zoontje heeft zelfs 2x opgeschept! Wij gaan dit zeker vaker maken?

    1. Een mooier compliment dan dat, kan ik me niet wensen. 🙂 Fijn dat het gesmaakt heeft Wendy!

  10. Elise

    Hoi! Ik wil dit recept graag maken vanavond maar de vriendin die komt eten is allergisch voor tomaten(puree). Kan dit ingrediënt weggelaten worden of weet iemand een alternatief? Groetjes Elise

    1. Hoi Elise, je kunt de tomatenpuree gewoon weglaten.

      1. Elise

        Oké bedankt! Het wordt vast lekker!

  11. Elisa

    Oeeh! Dit klinkt lekker!
    Die gaat op de lijst voor deze week, ik kijk er nu al naar uit!

    1. Enjoy Elisa! 🙂

      1. Elisa

        Nou dat is gelukt hoor! Een super makkelijk en heerlijk gerecht. Lekker op de bank voor de tv opgesnaveld 🙂

        1. Haha! Bedankt en goed idee Elisa. Daar is dit inderdaad het ideale gerecht voor… 😉

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com