Geitenbrie uit de oven

Kaasliefhebbers opgelet, dit recept is er een voor fijnproevers! Onlangs heb ik een nieuwe ontdekking gedaan waar ik helemaal vol van ben: geitenbrie uit de oven. Ik gebruik hiervoor de Alphenaer Geiten mini brie fenegriek. Dat is een kleine, ronde geitenbrie verrijkt met fenegriekzaadjes. Stel je eens voor: zachte, romige geitenbrie gecombineerd met de subtiele, walnootachtige smaak van fenegriek. Het water loopt me alweer in de mond als ik eraan denk! Voor de Alphenaer kazen wordt geitenmelk gebruikt afkomstig van verschillende boeren uit de landelijke omgeving van Alphen. Op de website van DeJong Cheese las ik dit erover:

De geiten worden evenwichtig gevoerd met goed ruwvoer, wat zorgt voor een hoge kwaliteit melk en natuurlijk ook wordt terug geproefd in de kazen. Deze melk wordt in de kaasmakerij gestremd en vervolgens op traditionele wijze gesneden, geroerd en verder verwerkt. Traditioneel en ambachtelijk vakmanschap!

Je kunt dit recept natuurlijk met elke soort brie maken die jezelf lekker vindt, maar als je net als ik een enorme kaasliefhebber bent dan moet je de Alphenaer Geiten mini brie fenegriek écht proberen. Natuurlijk is het kaasje heerlijk om zo te eten, maar even opgewarmd in de oven weet je helemaal niet wat je proeft! Na het opwarmen is de binnenkant van het kaasje vloeibaar als lava en kun je hem zo uitlepelen. O hemel. Als je het liever wat beschaafder houdt serveer je hem als borrelhapje of als nagerecht op een plankje met bijvoorbeeld wat stokbrood, vijgenbrood, walnoten, cranberrycompote en druiven erbij. Ik serveer er dan ook graag een Alphenaer Geiten mini brie bij rechtstreeks uit het doosje, dan kun je ze warm en koud naast elkaar proeven. Smullen maar!

Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. gekkie83

    Wow, wat was dit lekker zeg. Zaterdagavond op tafel gezet samen met een lekkere fles Barolo en een goede film. Puur genieten. Dank je wel Annemiek voor deze tip.

  2. Loes

    Het ziet er overheerlijk uit maar dit artikel lijkt nog niet helemaal af?

    De 3e zin: “Ik gebruik hiervoor de .”
    en bij ingrediënten: “k* “

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde