Geitenkaas salade met gebakken peer

Zodra het buiten weer kouder wordt en de blaadjes van de bomen vallen is dit een van mijn favoriete herfstsalades: een geitenkaas salade met gebakken peer, fris-bittere witlof en knapperige walnoot. Het is een heerlijk lunchgerecht, maar met wat geroosterd brood erbij kun je hem ook prima als hoofdgerecht serveren. 

Seizoen, Herfstrecepten, Snel, Vegetarisch, Lunch, Hoofdgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 200 g walnoten
  • 4 stevige (liefst nog net niet eetrijp) Conference peren
  • 4 dikke, ronde plakken verse geitenkaas met korst
  • 1 krop frisée sla
  • 4 kleine stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
  • Klont roomboter
  • 8 el extra vierge olijfolie
  • 2 à 3 el appelazijn (andere fruitige azijn kan ook)
  • 2 el honing

* Zie onderstaande tip!

Dressing

  • Olijfolie
  • Appelazijn (andere fruitige azijn mag ook)
  • Honing

 

Voeg wat verse tijmblaadjes toe aan de boter waar de peren in gebakken worden en strooi wat verse tijmblaadjes over de geitenkaas. Een heerlijke combi!

Bereiding

Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Schep ze uit de pan op een snijplank en hak ze grof.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd over de lengte in vieren. Bak de peren in een koekenpan op middelhoog vuur met een flinke klont roomboter en 1 eetlepel honing, tot ze goudbruin en zacht zijn.

Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de geitenkaasjes erop. Druppel wat honing (en eventueel wat verse tijmblaadjes!) over de geitenkaas en bak ze onder de hete ovengrill tot de bovenkant begint te kleuren.

Trek de blaadjes witlof los. Trek de blaadjes frisée sla los, was ze voorzichtig en dep ze droog. Verdeel de sla en witlof over vier borden.

Klop een dressing van de olijfolie, azijn en honing en sprenkel 2/3 over de salade.

Leg op elke salade een plak geitenkaas en garneer met de walnoten. Serveer de salade direct en geef de achtergehouden dressing er apart bij.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com