Getest: Philips Airfryer

Getest: Philips Airfryer

Het motto van de Philips Airfryer klinkt haast te mooi om waar te zijn: ‘gezonder frituren met lucht’! Na diverse positieve reacties van mensen die hem aanschaften, was ook mijn nieuwsgierigheid gewekt. (Zie bijvoorbeeld enkele reacties op mijn Instagram-account.)

Ook het consumentenpanel van de consumentenbond is enthousiast:

De Philips Airfryer is over het algemeen een handig apparaat. Vergeleken met de friteuse maakt de Airfryer veruit de minst vette frietjes en zelfs zijn ze wat minder vet dan frieten uit de Tefal Actifry. Ook de smaak wordt goed beoordeeld door het smaakpanel van consumenten.

Lees hier de review van het consumentenpanel.

Hoewel ik een groot liefhebber ben van zelfgebakken friet, onderwerp ik de Airfryer aan een test met Aviko Super Crunch oven frites, Happas van Mora en Aviko mini gratins met rosti en kaas.

De Philips Airfryer is erg gebruiksvriendelijk, dus we kunnen snel aan de slag. Na een korte voorverwarmingstijd kan de friet erin: maximaal 750 gram, een hele zak dus! Pluspunt. Wij zijn met z’n drietjes en bakken ongeveer de helft.

Na 14 minuten zijn de frietjes klaar — halverwege de baktijd schud je ze even om ze los te maken. Ze hebben dezelfde goudbruine kleur als friet uit een normale friteuse en de smaak verrast: ik had niet verwacht dat de buitenkant zo krokant zou zijn! De binnenkant is heerlijk zacht, zoals het hoort.

Next: Happas van Mora! Ik probeerde alle vier de smaken: champignon, broccoli en tuinkruiden; aubergine, paprika en courgette; tomaat, risotto en mozzarella; prei, kaas en mosterd.

De Happas zijn nog sneller klaar dan de frietjes, in 8 minuten! En ook deze vallen bijzonder goed in de smaak. Wat betreft textuur en smaak zouden ze zo uit een friteuse kunnen komen. Knapperig vanbuiten met een romige, zachte vulling. De risotto is favoriet bij Johan, de champignon bij Ella-Marie – en ik vind ze allemaal lekker!

De Aviko mini-gratins vind ik het minst succesvol. Ze zijn lekker, maar de buitenkant is iets te zacht naar mijn zin.

De geur die tijdens het ‘frituren’ ontstaat, is minimaal. Na het frituren zijn de binnenpan en het mandje makkelijk met de hand schoon te maken, maar ze mogen ook in de vaatwasser.

Eindoordeel:

Ik vind de Philips Airfryer een handig en fijn apparaat. Hij is makkelijk in gebruik, snel, maakt weinig lawaai, stinkt niet en bakt de lekkerste ovenfrietjes die ik tot nu toe mocht proeven. Ook de geteste snacks vielen bijzonder goed in de smaak. Wat ik verder een groot voordeel vind ten opzichte van normale friteuses, is dat je verlost bent van vet. Geen gesjouw meer met liters olie of het verschonen van iets wat simpelweg vies blijft.

Naast frituren kun je overigens nog meer met de Airfryer. Mijn trouwe volgster Lya zegt hierover het volgende:

Had onderlaatst uit een reclame van AH zoete aardappelblokjes, volgens mij van Aviko. Tot mijn vreugde stond daarop hoe ze te maken in de Airfryer. Heb daar de ratatouille uit het bijgeleverde boekje bij gemaakt. Heerlijk.

Een multifunctioneel apparaat dus, de Philips Airfryer. Ook ik ben enthousiast en beveel hem van harte aan!

Dit is een gesponsord bericht. 

K♥L ontdekt ..., Reviews, Airfryer

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

13 reacties

Deel je liefde

 1. Heike

  Wat ik zo jammer vind is dat de Airfryer vaak alleen wordt gezien als “frituur”.
  Het is eigenlijk een hete luchtoven die super snel is. Wij hebben sinds een maand de XL en hebben er muffins, ovenschotels, brood en natuurlijk patat en borrel hapjes in klaar gemaakt.

  Het aparaat is veel functioneler dan alleen een “frituur”

  1. Heike

   Ohja, het is totaal NIET nodig om speciale oven/airfryer producten in het apparaat te doen.
   Wij gebruiken de gewone friet en snacks van de ALDI. Schudden is de key!

   Tip bij het afbakken van afbakbroodjes en dergelijke: aangegeven temp – 20C en tijd -2 min.
   Bijv. 220 graden 10 min wordt 200 graden 8 min.

   1. Bedankt voor de tip Heike! 🙂

 2. Ines

  Bedankt voor je tests wat betreft de philips airfryer xl! Ik heb vandaag besloten om het te kopen en inmiddels is hij al besteld. De doorslag was mijn friteuse waar ik gek van werd. Gister olie op mijn kleding geknoeid en die vlekken gaan er niet uit. :-(( Ik ben zeer benieuwd!
  Vandaag ga ik ook je witte kool salade uitproberen en morgen je ham-prei salade 😉

  1. Wat leuk Ines! Je gaat er beslist een hoop plezier aan beleven, net zoals wij!

 3. Nico

  Annemiek krijg gewoon een grote zak geld om een beetje blij over Aviko en Philips te doen.

  1. Een zak zo groot, echt niet normaal joh! Maar daarnaast ben ik ook echt héél erg blij met m’n Airfryer en ben ik gewoon blij van mezelf. 🙂

 4. Hallo Annemiek,

  Ik ga de airfryer op mijn verjaardag vragen.
  Ik woon alleen en dan lijkt me de airfryer een uitkomst.

  Vraagje: Ik heb een recept voor bananenmuffins en daar moet amandelboter in.
  Moet ik daar de amandelen lang voor pureren of is er een andere manier om er aan te komen.
  Kan ik eventueel ook gewone boter gebruiken?
  graag een antwoord.
  Nu nog even een veer in je !!!!!!!!!! steken.
  Ik lees je blog met veel plezier en gebruik bij het koken graag de recepten van jou.

  fijne dag verder en veel kook en bak plezier
  Gerie

  1. Hoi Gerie,

   Wat leuk om te horen dat je dol bent op mijn recepten! 🙂 Je gaat beslist een hoop plezier beleven van de Airfryer. Helaas kan ik je niet verder helpen met de amandelboter. Ik heb er zelf nog geen ervaring mee. Even googlen dus … Succes!

 5. Fijnalda

  Hallo Annemiek, kunnen er alleen ovenfrietjes in de airfryer of ook gewone frituur friet en andere snacks? Groetjes, Fijnald

  1. Er kunnen ook gewone frietjes en snacks (niet alle snacks, lees de achterkant van de verpakking) in de Airfryer, maar ovenfriet en -snacks geven het beste resultaat.

   1. Fijnalda

    Dank voor je antwoord! Enig nadeel is dan dat het wel duurder wordt…. 🙁

 6. Marcel

  heerlijk een gezonde bruine fruitschaal!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde