Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Gevulde broodjes met kippenragout
Tot een uur of elf uitslapen en dan met knorrende maag aanschuiven voor een uitgebreide brunch: dat is mijn ultieme Pasen. Dat heerlijke paasfestijn moet uiteraard wel eerst gemaakt worden, maar daar draaien we onze liefdevolle keukenhandjes niet voor om. We hebben tenslotte alle tijd. Ha!
Deze gevulde broodjes met kippenragout zijn multi-inzetbaar. Bij de brunch, het avondeten, als tussendoortje; ze smaken altijd. De ragout maak ik meestal een dag van tevoren, want dan trekken de smaken goed in en ben je op de dag van het smulgeluk binnen 15 minuten klaar. Van slim tijdmanagement word ik blij!
Serveer eventueel met een frisse groene salade.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 tl kerriepoeder
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 2 kippenbouilontabletten
- Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
- 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
- Circa 8 afbakbroodjes (ik gebruikte kaiserbroodjes)
Voorbereiding (dit kan al een dag van tevoren)
Breng in een klein kookpannetje 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook, laat even doorkoken totdat de tabletten zijn opgelost en zet dan het vuur uit. Leg de kipfilets in het water en pocheer in 14 minuten gaar. Haal de kipfilets uit de pan en bewaar het kookvocht.
Als je het gerecht de volgende dag afmaakt, laat je de kip en bouillon helemaal afkoelen. Bewaar ze daarna afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Afmaken op de dag zelf
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de boter in een middelgrote kookpan en laat langzaam smelten. Voeg de ui en kerriepoeder toe en fruit de ui op laag vuur totdat hij zacht en glazig is. Voeg de bloem toe en roer met een garde goed door. Blijf circa een minuut op laag vuur roeren zodat de bloem kan garen. Zet het vuur hoger en voeg beetje bij beetje en al roerend met de garde het bewaarde kippenvocht toe. Voeg net zoveel toe totdat je een dik gebonden gladde saus hebt (je hoeft niet al het vocht te gebruiken).
Let op dat je de saus niet te dun maakt, straks wordt de saus door het toevoegen van de champignons vanzelf dunner.
Snijd of scheur de kipfilets in stukjes en voeg ze samen met de champignons en peterselie toe aan de saus. Warm nog enkele minuten door om de kip te verwarmen en de champignons te laten slinken.
Snijd een klein kapje van de bovenkant van de broodjes af en hol ze voorzichtig uit.
Bak de uitgeholde broodjes en de kapjes in de oven, totdat ze licht goudbruin zijn.
Vul de broodjes met de kippenragout en leg het kapje erbovenop. Serveer direct.
Enjoy!
Menu, Themarecepten, Paasrecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Kiprecepten
om 14:03
Heerlijk! Net 1 met en zonder champignons gemaakt want manlief en kids lusten geen champignons maar beide versies zijn goedgekeurd!
om 09:48
Superleuk om te horen Saskia! 🙂
om 12:20
Zo mijn 3e rustdag in het nieuwe jaar en ik snakte naar kipperagout…Zo gezegt zo gedaan, alles staat nu te pruttelen.
om 13:48
Kippenragout smaakt inderdaad altijd Gwen! Geniet ervan. 🙂
om 16:25
Ben dit nu aan het maken broodje kipragout
om 16:46
Leuk Johan, hopelijk heeft het je goed gesmaakt … 🙂
om 14:24
Heerlijk zelf ragout maken.
Deze ga ik zeker proberen.
Ik heb namelijk helemaal niks met ragout
uit blik.
Veertig jaar geleden al begonnen met zelf
rundvleesragout maken.Ging ik verder met
gelatine werden het overheerlijke kroketten.
Zoveel lekkerder.Moet weer aan de slag
volgens mij.
Groetjes Lya
om 09:18
Helemaal eens Lya, zelfgemaakte ragout en kroketten zijn echt veel lekkerder. 🙂