Granola met framboos, pistache en witte chocolade

Is jouw favoriete ontbijt yoghurt met granola? Dan is dit recept voor jou! Granola is heel makkelijk om zelf te maken. Deze variant met framboos, pistache en witte chocolade is misschien wel de lekkerste granola die ik tot nu toe gemaakt heb. In dit recept gebruik ik gevriesdroogde frambozen die door het speciale droogproces geen vocht meer bevatten, maar nog wel alle smaak! Ze zijn hierdoor heel lang houdbaar. Je koopt ze in speciaalzaken of op internet. 

Thema recepten, Menu, Valentijnsrecepten, Moederdag, Ontbijt

Ingrediënten

Voor een flinke pot vol

  • 150 g havervlokken
  • 4 el gedroogde kokosrasp
  • 4 el pistachenoten, grof gehakt
  • 4 el honing
  • 2 el kokosolie (zonnebloemolie kan ook), gesmolten
  • 20 g gevriesdroogde frambozen (bijv. KoRo Shop)
  • 100 g witte chocolade, grof gehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Roer in een kom de havervlokken, kokosrasp, pistachenoten, honing en gesmolten kokosvet door elkaar. Verdeel over het bakblik en bak in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Schep halverwege de baktijd een keer om.

Laat de granola goed afkoelen en schep de frambozen en witte chocolade erdoor. Bewaar in een luchtdichte pot op een koele, donkere plak.

Granola met framboos, pistache en witte chocolade

Granola met framboos, pistache en witte chocolade

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin