Groene curry met kip en sperziebonen

Deze geurende Thaise groene curry met kip en sperziebonen is gemaakt in een handomdraai. Het gerecht is mild pittig dus ook geschikt voor kinderen. De kokosmelk maakt het lekker romig. Lekker om te serveren met witte rijst.

Wereldgerecht, Menu, Kiprecepten, Aziatische recepten, Snel, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 350 g witte rijst
  • 300 g kipdijfilet, in stukjes gesneden
  • 70 g groene curry kruidenpasta
  • 400 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • Optioneel extra groenten: 200 g doperwten, handje spinazie of fijngesneden paksoi
  • 400 ml kokosmelk
  • Zonnebloemolie
  • 1 limoen

Optioneel voor garnering

  • Paar takjes koriander, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in ringen

Verder nodig

  • Kookpan voor rijst
  • Wok of hapjespan met deksel

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de omschrijving op de verpakking.
  2. Verhit de hapjespan met een klein scheutje zonnebloemolie. Voeg de kip toe en wok 2 minuten rondom tot hij begint te kleuren. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut mee. Voeg de sperziebonen en kokosmelk toe en doe de deksel op de pan. Laat zachtjes pruttelen tot de sperziebonen en kip gaar zijn. (Je kunt de sperziebonen ook van tevoren voorkoken en alleen even opwarmen in de saus.)
  3. Voeg de laatste 5 minuten van de bereidingstijd de doperwten, of andere groente (met korte bereidingstijd) toe aan de curry. Breng de curry op smaak met het sap van 1/4 limoen. Snijd de overige limoen in partjes om erbij te serveren.
  4. Serveer de curry met de rijst. Garneer met koriander, een limoenpartje en voor de liefhebber wat rode peper.

Groene curry met kip en sperziebonen

Groene curry met kip en sperziebonen

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin