Groente en vis uit de oven

Gesponsord — De dinsdag en donderdag bezorgen me regelmatig eetstress: “Wat zet ik nu weer op tafel!” Met een dochter die om kwart over zes naar de voetbaltraining moet en manlief die laat thuis is van zijn werk is er geen tijd om uitgebreid te tafelen. Omdat het voor mij normale werkdagen zijn heb ik ook vaak weinig tijd om lang in de keuken te staan. Geen ramp, een makkelijke kookdag it is!

In ons dorp zit maar één supermarkt. Gelukkig is dat geen probleem want in onze Jumbo vind ik alles wat ik nodig heb. Met hun assortiment Gemaksgroenten zijn er ook genoeg opties in huis voor als ik niet zoveel tijd heb om te koken, maar toch lekker en gezond wil eten.

Omdat ik dol ben op ovengerechten én omdat het lente is, is de keuze dit keer snel gemaakt. Ik kies de Jumbo Asperge Ovengroenten: een lekkere mix van zoete aardappel, cherrytomaten, groene aspergetips en witte kaas die zo de oven in kan. De laatste tien minuten van de oventijd schuif ik er nog een lekker visje bij in de oven. Zo is alles tegelijk klaar en heb ik geen gedoe met potten of pannen. Yes, makkelijke kookdagen zijn hier favoriet! 

Menu, Ovenrecepten, Snel, Visrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

*Mix van gesneden zoete aardappel, rode ui, cherrytomaten, groene aspergetips en witte kaas met een zakje zeezout-peper olie en een takje tijm

 

Tip! Lekker met een groene salade!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Volg de omschrijving op de verpakking voor de ovengroenten. Schep de groenten om met wat marinade uit het zakje — je hoeft niet alle marinade te gebruiken, doseer naar smaak. Zet het ovenschaaltje met de groente in het midden van de oven en bak circa 20 minuten, of tot de groenten beetgaar zijn. Schep de groente halverwege de baktijd een keer om.

Dep de visfilets droog met een stukje keukenpapier. Druppel wat olijfolie over de vis en bestrooi met zeezout en zwarte peper uit de molen. Leg op elke visfilet een takje tijm en omwikkel met 2 plakjes spek. Leg de visfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de laatste 8 tot 10 minuten van de oventijd mee in de oven.

Verdeel de groente en vis over twee borden en serveer.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Jumbo.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Mascarponecrème met aardbeien

26 mei 2019

De aardbeienplantjes in onze moestuin draaien momenteel overuren. Elke dag kunnen we weer een nieuwe lading verse aardbeien plukken....

Daging smoor (Indisch stoofvlees)

25 mei 2019

Daging smoor is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken waarbij rundvlees langzaam gaar wordt gesmoord in zoete ketjapsaus....

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin