Groente van de barbecue

Groenten zijn voor ons tijdens de barbecue minstens zo belangrijk als een lekker stuk vlees, vis of kip. Deze groente van de barbecue zijn bij ons favoriet: een combinatie van onder andere courgette, aubergine, wortel, paprika en aspergebroccoli die we vooraf marineren in kruiden-knoflookolie.

Zit er een groente tussen waar je niet zo dol op bent? Vervang hem dan door een andere groente. Alles kan en mag!

Seizoen, Thema recepten, Barbecuerecepten, Groenten, Zomerrecepten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 courgette, in grote stukken gesneden
  • 1 aubergine, in grote stukken gesneden
  • 1/2 winterpeen, geschild en in stukken gesneden
  • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in stukken gesneden
  • 200 g aspergebroccoli, iets kleiner gesneden
  • 250 g champignons, schoongeborsteld en gehalveerd
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 100 g groene olijven
  • Extra vierge olijfolie
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • Optioneel: 150 g feta (of witte kaas), in blokjes

Verder nodig

  • Barbecue + barbecue wokpan met gaatjes

Bereiding

Stap 1.
Meng de groenten en olijven samen met een flinke scheut olijfolie, knoflook, een flinke draai zeezout uit de molen en de gedroogde kruiden in een grote kom. Dek af en laat minimaal 15 minuten tot maximaal een nacht marineren in de koelkast.

Stap 2.
Steek de barbecue aan.

Stap 3.
Doe de groenten in de wokpan – voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe want de aubergine heeft waarschijnlijk alle olie opgezogen – en zet op de barbecue. Rooster de groenten in circa 25 minuten gaar. Roer af en toe even om.

Stap 4.
Verdeel indien gewenst de feta eroverheen en serveer.

 

Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Reserveer nu!

 

Heb je van dit recept genoten?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Judith

    Kan dit ook in zo’n aluminiumbakje op de bbq?
    Wij hebben een wokpan zonder gaatjes..

Follow on Bloglovin mytastenld.com