Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Groenten zijn voor ons tijdens de barbecue minstens zo belangrijk als een lekker stuk vlees, vis of kip. Deze groente van de barbecue zijn bij ons favoriet: een combinatie van onder andere courgette, aubergine, wortel, paprika en aspergebroccoli die we vooraf marineren in kruiden-knoflookolie.
Zit er een groente tussen waar je niet zo dol op bent? Vervang hem dan door een andere groente. Alles kan en mag!
Thema recepten, Seizoen, Barbecuerecepten, Zomerrecepten, Groenten, Bijgerecht
Stap 1.
Meng de groenten en olijven samen met een flinke scheut olijfolie, knoflook, een flinke draai zeezout uit de molen en de gedroogde kruiden in een grote kom. Dek af en laat minimaal 15 minuten tot maximaal een nacht marineren in de koelkast.
Stap 2.
Steek de barbecue aan.
Stap 3.
Doe de groenten in de wokpan – voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe want de aubergine heeft waarschijnlijk alle olie opgezogen – en zet op de barbecue. Rooster de groenten in circa 25 minuten gaar. Roer af en toe even om.
Stap 4.
Verdeel indien gewenst de feta eroverheen en serveer.
om 08:42
Kan dit ook in zo’n aluminiumbakje op de bbq?
Wij hebben een wokpan zonder gaatjes..