Hartige banketstaaf met gehakt

Een lekkere traktatie op tafel zetten tijdens sinterklaasavond? Deze hartige banketstaaf is gevuld met gekruid gehakt en krijgt een heerlijk Spaans tintje met olijven, chorizo en paprika.

Serveer hem (lauw)warm als hij uit de oven komt, dan is hij het allerlekkerst. 

Menu, Thema recepten, Sinterklaasrecepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 500 g gemengd gehakt
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • 40 g groene olijven, in plakjes
  • 2 el fijngehakte chorizo
  • 1/3 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Handje geschaafde amandelen voor garnering
  • Optioneel, gedroogde peterselie en paprikapoeder voor garnering

Nodig

  • Vel bakpapier

Hartige banketstaaf met gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit. Kneed het gehakt in een kom met het paneermeel, ei (houd een klein beetje ei achter), olijven, chorizo, paprika en peterselie en breng op smaak met zout en peper. Vorm een rol van het gehakt en leg op het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg met het gehakt op tot een rol. Leg met de naadkant naar beneden op het bakblik. Bestrijk het bladerdeeg met het overige ei. Bestrooi met de amandelen (en eventueel wat peterselie en paprikapoeder).
  3. Bak ca. 30 minuten in het midden van de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Hartige banketstaaf met gehakt

Hartige banketstaaf met gehakt

Hartige banketstaaf met gehakt

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Janine

    De hartige banketstaaf was makkelijk te maken en smaakte heerlijk! Ik wilde iets speciaals maken op Sinterklaas avond en dat was gelukt! Ik heb complimenten gekregen! Ik ga deze zeker vaker maken! Bijvoorbeeld bij een borrel

    1. Superleuk om te horen Janine! 🙂

  2. Liset

    Hi! Lijkt me heel lekker deze snack, kun je dit bewaren in de koelkast en hoelang ongeveer? 🙂

    1. Hoi Liset, je kunt hem zeker 3 dagen in de koelkast bewaren!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin