Hartige taart met pompoen, geitenkaas en spek

Hartige taart of quiche, het is mij om het even: ik vind ze het toppunt van feestelijkheid! Want wat is er nu leuker dan dan het avondeten in een taartpunt geserveerd krijgen? Deze hartige taart met zachte pompoen, romige geitenkaas en zoutig spek heeft alles in huis voor een feestelijk herfstmaal.

Serveer hem voor het avondeten met een lekkere groene salade erbij, of bewaar hem voor de volgende dag als lunch. Je kunt hem dan even opwarmen in de oven maar ook koud is hij niet te versmaden. 

Thema recepten, Seizoen, Budget, Halloween, Herfstrecepten, Ovenrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klaar hartig taartdeeg of zelfgemaakt hartig taartdeeg
  • 300 g flespompoen, geschild en in blokjes
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Snuf gedroogde chilivlokken
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 75 g Pecorino, geraspt
  • 1/2 ronde plak zachte, verse geitenkaas met korst
  • Honing
  • 200 ml room (kook- of slagroom)
  • 2 eieren
  • Extra vierge olijfolie

Verder nodig

  • Vel bakpapier
  • Koekenpan
  • Ronde taartvorm

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvorm in met boter of olie.

Bekleed een bakblik met bakpapier en spreid de pompoen, 2 tijmtakjes, laurierblad en chilivlokken erover uit. Bestrooi met wat zeezout uit de molen en hussel om met een scheut olijfolie. Bak circa 25 minuten in de oven, of tot de pompoen zacht is en begint te kleuren. Haal uit de oven en verwijder de tijmtakjes en laurier.

Verhit ondertussen de koekenpan met een scheut olijfolie en voeg het spek en de ui toe. Trek wat tijmblaadjes van het derde tijmtakje af en voeg toe aan het spek en de ui. Bak op middelhoog vuur tot de ui zacht en het spek gekleurd is. Roer de pompoenblokjes door het spek en de ui.

Bekleed de taartvorm met het taartdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de helft van de Pecorino over de taartbodem, gevolgd door het spek-ui-pompoenmengsel. Verkruimel de geitenkaas eroverheen en druppel wat honing over de geitenkaas.

Klop de room los met de eieren, een snufje zout (niet teveel) en zwarte peper uit de molen. Giet dit roommengsel over de vulling en verdeel de rest van de Pecorino erover.

Bak in het midden van de oven in circa 30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

Laat de hartige taart voor het aansnijden 10 minuten afkoelen.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Anny kersten

    Wat kan ik gebruiken i.p.v. geitenkaas? Die lust ik echt niet

    1. Hoi Anny, eigenlijk kun je alle kaas gebruiken die zelf maar lekker vind. Jong belegen of belegen Goudse kaas, feta, ricotta, mascarpone, het kan allemaal! 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com