Hasselback kipfilet van de barbecue

Geen hasselback aardappel maar een hasselback kipfilet! Net zoals een aardappel snijd je de kipfilet in en vult hem met lekkers. Dat lekkers kan van alles zijn maar ik kies voor Italiaanse smaken met courgette, tomaat en mozzarella. Je kunt hem bereiden op de barbecue, of in de oven. Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade. 

Thema recepten, Seizoen, Kiprecepten, Ovenrecepten, Barbecuerecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 3 plakjes courgette, gehalveerd
  • 3 plakken vleestomaat, gehalveerd
  • 3 plakjes gesneden mozzarella, gehalveerd
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • Extra vierge olijfolie
  • Optioneel, basilicum voor garnering, fijngesneden of gescheurd

Nodig

  • Barbecue met deksel en thermometer
  • Aluminium barbecuebakje
  • 2 sushi stokjes

Bereiding

  1. Verwarm de barbecue met gesloten deksel tot een temperatuur van 200 graden. 
  2. Leg de kipfilet op een snijplank tussen 2 sushi stokjes in. Snijd met een mes elke kipfilet 8x overdwars in tot het mes op de sushi stokjes komt. Vul de inkepeningen om en om met een half plakje courgette, tomaat en mozzarella.
  3. Leg de kipfilets in het aluminium barbecuebakje en bestrooi met zout en peper uit de molen en de Italiaanse kruiden. Drizzle er wat olijfolie overheen.
  4. Zet het barbecuebakje op de barbecue met gesloten deksel en gril 15 – 20 minuten, of tot de kipfilets gaar zijn. (De oventijd kan iets korter zijn.) Garneer desgewenst met verse basilicum.

Hasselback kipfilet van de barbecue

 

Hasselback kipfilet van de barbecue

Hasselback kipfilet van de barbecue

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(4 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin