Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
HEKS’NKAAS® (met een vleugje KeukenLiefde-magie)
Wanneer je op zoekt gaat naar een zelfgemaakt recept voor HEKS’NKAAS®, beland je al snel op Eetpraat van Mijnheer. Lees voor je dit recept gaat maken zijn artikel, want het is zowel informatief als amusant!
Hoe dan ook, ik liet me door het recept inspireren en maakte mijn eigen variant. Wees gewaarschuwd, want dit smeersel is gevaarlijk lekker! Ik had de hele inhoud met schaal en al naar binnen gewerkt, als Johan mijn hebberige handjes niet met een dubbele veiligheidsknoop achter mijn rug had vastgebonden.
Dit verrukgeluk zou ik het liefst eten met een pollepel!
Ingrediënten
- 1 flinke el mayonaise
- 1 el Turkse yoghurt, crème fraîche kan ook
- 30 g prei, alleen het witte gedeelte, fijngesneden
- 3 g peterselie
- 1/2 teentje knoflook
- 1/2 bakje Philadelphia roomkaas
- Kneepje honing
- Sushi-azijn
- Zwarte peper uit de molen
Verder nodig
Keukenmachine
Bereiding
Doe de mayonaise, yoghurt, prei, peterselie en knoflook in de keukenmachine en mix tot een gladde saus. Doe de saus in een kom en klop de roomkaas erdoor.
Breng de Heksenkaas zoetzuur op smaak met honing, sushi-azijn en zwarte peper.
Enjoy!
Wereldgerechten, Hollandse recepten, Lunchrecepten, Voor bij de borrel
om 16:44
Alles volgens recept en de smaak is goed ,maar het is erg dun?
Wat heb ik niet goed gedaan….?
om 13:47
Hoi Marion, wat jammer dat hij dun was. Hopelijk was de smaak wel goed? Mayonaise, Turkse yoghurt en Philadelphia zijn allemaal vrij dik, heb je misschien andere producten gebruikt? Of misschien meer azijn toegevoegd? Anders zou ik het niet weten.
om 13:48
Heb een leesbril nodig denk ik … gelukkig dat de smaak wel goed was. 🙂
om 20:20
Ik heb geen Sushi-azijn en ze verkopen het hier ook niet in de plaatselijke supermarkt…wil het graag morgen maken………is er iets waar ik het mee kan vervangen of moet dit er absoluut in?
om 22:25
Hoi jacoline, je kunt ook gewone azijn gebruiken. Of zelfs een beetje augurkennat. Let op, je hebt maar heel weinig nodig. Ben heel benieuwd wat je ervan vindt! 🙂
om 12:34
heerlijk en bedankt! hier wordt er van gesmuld.
om 08:53
Toppie, leuk om te horen Gwen! 🙂
om 14:58
Toevallig vandaag de heksenkaas van eetpraat gemaakt en gebruikt om een heerlijk lunchbroodje te maken.
1 ciabatta doormidden snijden, beide helften besmeren met heksenkaas. Op 1 kant een plak serranoham leggen en daarop reepjes zongedroogde tomaat (uit pot). Andere helft erop leggen. Eet smakelijk!
om 10:35
Klinkt heerlijk Floor! 🙂