Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Aubergine-yoghurtdip
Hoe ziet jouw oudejaarsavond eruit?
Vroeger kon ik niet wachten tot het twaalf uur was, want dan mocht ik eindelijk het bruisende uitgaansleven induiken. Met een vijf jaar oude dochter ziet mijn oudejaarsavond er tegenwoordig wat anders uit. Ik blijf het liefst lekker thuis, zeker nu Ella-Marie wat ouder is en begrijpt wat het inhoudt. Rond half elf maken Johan en ik haar wakker, zodat ze de avond bewust kan meemaken. Ze vindt het geweldig, maar het meest verheugt ze zich op de uitgestalde tafel vol lekkers. Haha, precies haar moeder.
Deze aubergine-yoghurtdip komt ook op tafel. Samen met wat geroosterd brood. Een heerlijk hapje om samen te delen.
Dip voor 6 personen — 10 minuten + 40 minuten in de oven
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 knoflookteentje, uitgeperst
- 2 flinke el Turkse yoghurt
- 1 citroen
- Zeezout
- Extra vierge olijfolie
Eventueel extra toevoegen voor garnering
- 1 granaatappel
Verder nodig
Keukenmachine of staafmixer
Bereiding
Warm de oven voor op 180 graden. Prik de aubergines in met een vork en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. Rooster circa 40 minuten in de oven, of totdat de aubergines zacht zijn. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Ik roosterde de knoflooktenen in de schil mee met de aubergine. Gepofte knoflook heeft namelijk een heerlijk milde smaak. Helaas was de oventijd te lang en werd de knoflook hard. Mocht je de knoflooktenen dus willen poffen, leg ze dan pas de laatste 5 of 10 minuten van de oventijd op het bakblik bij de aubergine. Naderhand kun je de knoflook zo uit zijn schilletje knijpen.
Schep het aubergine-vruchtvlees met een lepel uit de schil en pureer tot gladde puree in de keukenmachine. Schep in een kom en meng met de yoghurt en knoflook. Breng op smaak met citroensap, zeezout en olijfolie. Bestrooi vlak voor serveren eventueel met granaatappelpitjes.
Enjoy!
Tip
Granaatappelpitjes over? Maak deze sprankelende oudjaarscocktail!
Themarecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Lunchrecepten, Voor bij de borrel
Deel je reactie