Ingrediënten

  • 1 hele panklare kip
  • 2 middelgrote zoete aardappels, gewassen en in stukken gesneden
  • 1/2 flespompoen, in stukken gesneden
  • 2 maiskolven, schoongemaakt en in plakken
  • 2 middelgrote winterpenen, geschrapt en in stukken gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, buitenste harde draden eraf getrokken en in stukken gesneden
  • 1 flinke handvol spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 3 uien, gepeld en in vieren gesneden
  • 1 bol knoflook, teentjes losgehaald maar schilletje laten zitten
  • 2 citroenen, gehalveerd
  • 30 g roomboter, in blokjes gesneden
  • Extra vierge olijfolie
  • 2 takjes tijm + 2 takjes rozemarijn
  • 1 tros trostomaatjes
  • Zout en peper uit de molen

Verder nodig

  • Braadslee met dikke bodem

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe alle groenten, uien, knoflook en citroenen in de braadslee. Voeg 200 ml water en de roomboter toe en besprenkel royaal met olijfolie en zout en peper uit de molen. Hussel om. Schuif de braadslee in het midden van de oven en bak 15 minuten, of tot de groenten iets zachter zijn.

Smeer de kip in met olijfolie en bestrooi royaal met zout en peper uit de molen.

Hussel de groenten om en leg de kip met de borstkant naar beneden bovenop de groenten. Verdeel de takjes tijm en rozemarijn tussen de groenten en zet de braadslee weer terug in het midden van de oven.

Bak circa 60 minuten in het midden van de oven — haal de braadslee om het kwartier uit de oven en bedruip de kip met het vocht uit de braadslee — tot de kip goudbruin en gaar is. Draai de kip de laatste 20 minuten van de braadtijd om zodat de borstkant bruin kan worden. Voeg de laatste 20 minuten ook de trostomaten toe.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com