Herfstvakantie: 4x leuk kinderrecept

Herfstvakantie: 4x leuk kinderrecept

Het is herfstvakantie en vandaag voor het eerst – met donkere, grijze luchten en veel regen en wind – ook echt herfstweer. Een perfecte dag dus om lekker met de kids de keuken in te duiken. Deze vier leuke en lekkere kinderrecepten kun je ze met een gerust hart laten maken: ze zijn volledig kidsproof! 

Berenbrood (Teddy bear toast)

Een goed ontbijt is belangrijk, zeker voor kinderen. Dit heerlijke berenbroodje (teddy bear toast) met pindakaas en banaan ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook veel gezonder dan een broodje jam of hagelslag!

Leuk kinderrecept - Teddy Bear toast

Lekkere lunch: gebakken ei-broodje

Natuurlijk mogen we in de herfstvakantie evengoed genieten van een uitgebreide lunch, we hebben immers alle tijd. Schakel voor de bereiding van meneertje brood wel even de hulp van een volwassene in: het broodje wordt namelijk gebakken in de koekenpan. Let er wel goed op dat je het ei-broodje terug krijgt, want ook papa’s en mama’s zijn er dol op!

Gebakken broodje ei - Meneertje brood

Knakworstpizza – De favoriet van onze dochter

Een heerlijke en eenvoudig te maken pizzarecept voor kinderen is deze knakworstpizza. Probeer eens een keer om het pizzadeeg zelf te maken, het is namelijk echt niet moeilijk en ontzettend lekker. Bovendien vinden kinderen het deeg uitrollen fantastisch leuk om te doen.

Kinderpizza met chorizo en knakworstjes

Last but not least: oud-Hollandse pannenkoeken

Natuurlijk mogen pannenkoeken niet in de lijst van leuke en lekkere kinderrecepten ontbreken. Voeg voor verschillende varianten bijvoorbeeld kaas, spek, appel of Nutella en hazelnoten aan de pannenkoeken toe en maak het pannenkoekfeest compleet!

Pannenkoeken - ouderwets lekker!

Veel smakelijk eetplezier!

Best bekeken recepten, Kinderrecepten, Themarecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Leuk! Ik wilde koekjes gaan bakken, maar dit zijn ook goede ideeen.

    1. Koekjes zijn ook een uitstekend idee Eslem, doen het altijd goed bij kinderen! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde