Hollandse caprese

Een Hollandse caprese, zo noem ik dit bordje rauwkost met plakjes komkommer, ei en tomaat. Toen ik dit bordje onlangs serveerde bij een kropsla-stamppot met gehaktballetjes en spekjes (recept ga ik binnenkort ook delen), bedacht ik me dat het dezelfde kleuren heeft als de Italiaanse caprese salade. Een Hollandse caprese it is! Supersimpel om te maken en ook best leuk om te delen eigenlijk. Hier word je toch blij van!

Je kunt deze Hollandse caprese op tafel zetten bij de borrel met wat stokbrood, serveer bij de lunch of zet als bijgerecht op tafel tijdens het avondeten. Eet smakelijk! 

Wereldgerecht, Menu, Groenten, Hollandse recepten, Lunch, Bijgerecht, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1/3 stuk komkommer, in plakjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 2 eieren
  • 1 tl gedroogde dille

 

Bereiding

Breng een kookpan met water aan de kook. Prik een gaatje in de eieren en kook de eieren hard in 8 minuten. Spoel ze af met koud water en pel ze. Snijd in plakjes.

Rangschik de plakjes komkommer, tomaat en ei dakpansgewijs op een rond bord. Bestrooi met de dille en eventueel wat peper en zout uit de molen.

Hollandse caprese

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin