Hollandse clubsandwich met groenten en geitenkaas

Yes! Ik heb weer een lekker lunchbroodje voor je om blij van te worden! Vorige week kreeg ik een goedgevulde lunchbox thuisbezorgd met onder andere plakken belegen geitenkaas van Beemster. In de lunchbox zat ook een receptkaartje om dit lekkere broodje te maken. Aangezien het bijna lunchtijd was en ik nog moest eten, ging ik direct aan de slag. Het resultaat was zo lekker dat ik graag het recept met je deel. 

Thema recepten, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Picknick, Lunch

Ingrediënten

  • 2 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 15 g verse selderij (kruiden)
  • 1/2 komkommer, in plakjes
  • 1 Granny Smith-appel, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes (schil mag blijven zitten)
  • 8 dikke sneetjes lichtbruin vloerbrood
  • 100 g verse spinazie
  • 4 plakken Beemster belegen geitenkaas

Verder nodig

  • Staafmixer met hoge beker

 

Bereiding

De de mayonaise, yoghurt en selderij in de kom van de staafmixer en mix tot een gladde saus.

Besmeer het brood met de selderijmayonaise. Beleg de helft van het brood met de helft van de spinazie, de geitenkaas, de rest van de spinazie, de appel en komkommer. Bedek met de rest van het brood, met de mayonaisekant naar beneden.

Snijd de sandwich vlak voor serveren doormidden.

Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Reserveer nu!

 

Heb je van dit recept genoten?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com