Huzarensalade met appel en ham

De lekkerste huzarensalade koop je niet bij de slager of in de supermarkt maar maak je zelf. Echt! Anders dan de kant-en-klare bakken smeerbare pasta uit de supermarkt vind ik het lekker als de huzarensalade nog wat bite en structuur heeft. Zeker als ik hem serveer als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue, dan vind ik het lekker als de huzarensalade wat grover van structuur is. Als ik hem als onderdeel van een zelfgemaakt buffet serveer dan snijd ik de ingrediënten wel graag wat fijner. 

Basisrecepten, Menu, Thema recepten, Aardappel en meer, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Hartige keuken, Picknick, Lunch, Bijgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • Scheutje sushi-azijn (of 1 el azijn en 1 el suiker)
  • 5 eieren, hardgekookt
  • 200 g gekookte ham (vleeswaren of hamblokjes), fijngesneden
  • 2 friszure appels, geschild en in blokjes
  • 4 zoetzure augurken, in blokjes
  • Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
  • Mayonaise

Optioneel voor garnering

  • Kleine augurken
  • Zilveruitjes
  • Cherrytomaten
  • Sla

Bereiding

Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de aardappel toe aan het kokende water en kook 3 minuten. Voeg de sushi-azijn (of azijn en suiker) en ui toe en kook nog 1 minuut verder. Giet de aardappel en ui af en laat uitlekken in een zeef of vergiet.

Doe de aardappel en ui in een ruime mengkom en schep om met de overige ingrediënten (houd 2 eieren achter de hand voor garnering). Maak de salade smeuïg aan met mayonaise en breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Schep de huzarensalade op een bord en garneer met de achtergehouden eieren en de eventuele extra garnering. Bestrooi indien gewenst nog met wat paprikapoeder.

Huzarensalade met appel en ham

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin