Ingrediënten
- 500 g vastkokende aardappel
- 4 eieren
- 1/2 koffiekopje diepvriesdoperwten
- 100 – 150 g hamblokjes
- 2 el zoetzure zilveruitjes, uitgelekt en fijngehakt
Saus
- 2 el mayonaise
- 1 tl dijonmosterd, of milde, grove mosterd
De lekkerste huzarensalade koop je niet kant-en-klaar in de winkel maar maak je lekker zelf. Hij mag niet ontbreken bij de barbecue, maar smaakt eigenlijk overal lekker bij. Deze huzarensalade met ham en ei is makkelijk om te maken en verrukkelijk. Naast ham en ei zitten er ook doperwtjes en zoetzure zilveruitjes in voor een frisse smaak en knapperige bite.
Voor de lekkerste aardappelsalade kook ik de aardappels in de schil. Zo houden ze een volle smaak. Na het koken kun je de aardappels gemakkelijk pellen en laat je ze voor het beste resultaat volledig afkoelen. Zet ze daarna minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast om goed te koelen. Dit kun je al een dag van tevoren doen. Op de dag zelf hoef je dan alleen nog alle ingrediënten te snijden en te mengen.
Je kunt de huzarensalade ook serveren als luxe schotel en mooi opmaken met lekkere garnituren. Denk aan gevulde eitjes, rolletjes vleeswaren, augurkjes, zilveruitjes, tomaat, komkommer, vers fruit. Wees creatief en leef je uit!
Voor een fris accent kun je ook blokjes appel toevoegen aan de huzarensalade. De friszoete en knapperige smaak combineert lekker met de zoutige ham en zachte aardappel.
Familiegerechten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Bijgerechten, Salades, Aardappelrecepten
Saus
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Deel je reactie