Indiase Mulligatawny soep

Indiase Mulligatawny soep

Een aantal jaar geleden genoten mijn man, mijn ouders en ik van een culinair wijnproeverij-diner in Duitsland, bij onze favoriete wijnboer. Een van de voorgerechten was deze soep, die niemand kende en waar iedereen diep van onder de indruk was! Natuurlijk vroeg ik de chefkok later op de avond naar zijn recept. Hoewel het nachtelijk uur inmiddels allang gepasseerd was, ik behoorlijk wat wijntjes geproefd had én de chefkok zijn enthousiaste verhaal (uiteraard) in het ratelend Duits deed, heb ik thuis de soep toch exact na weten te maken. Hierbij deel ik dus mijn versie van deze heerlijke – van oorsprong Indiase – Mulligatawny soep. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij!

Ingrediënten

  • Scheutje zonnebloem- of arachideolie
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 tl sambal manis
  • 1/3 rijpe mango, in blokjes gesneden
  • 1/3 friszure appel, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 el kerriepoeder
  • Stukje verse gember, geraspt
  • 1 stengel citroengras, gekneusd en met mes lichtjes ingesneden
  • 1 blik kokosmelk
  • 3 kippenbouillontabletten, verkruimeld
  • Kopje gekookte en afgekoelde rijst
  • Kookroom
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt

Bereiding
Verhit een hoge soeppan met wat olie en fruit de aardappel, ui, knoflook, kerriepoeder, gember en citroengras zachtjes aan.

DSC_3560_800x536

Voeg na enkele minuten de appel en mango toe en fruit even mee.

DSC_3563_800x536

Lepeltje sambal erbij.

DSC_3568_800x536

Voeg de bouillontabletten en 1 liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en kook zachtjes verder totdat de aardappels gaar en zacht zijn.

DSC_3573_800x536

DSC_3575_800x536

Verwijder het citroengras en pureer de soep.

DSC_3577_800x536

Voeg de kokosmelk toe en warm het geheel nog enkele minuten zachtjes door; niet meer laten koken!

DSC_3579_800x536

Schep de soep in kommen en schep in iedere kom wat rijst, peterselie en lepel er wat kookroom overheen.

Eet smakelijk!

Aziatische recepten, Mannenvoer, Soep, Voorgerecht, Wereldgerecht




Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Ellen van Berkum

    Beste Annemiek,
    Kan deze soep een dag van te voren gemaakt worden?
    En kan hij ingevroren worden?
    Ik ga hem maken, heb net alle ingredientsn gekocht,
    Hartelijke groet
    Ellen van Berkum

    1. Ja hoor, allebei kan. 🙂

  2. Helena

    Ik ben van plan om deze soep volgend weekend te maken en vroeg mij af voor hoeveel personen dit recept is…..4?
    Ik sta al op je emaillijst hoor Annemiek……( heerlijke recepten)

    1. Hoi Helena, 4 personen moet inderdaad lukken. 🙂

  3. Annemie

    De lekkerste soep ooit! Een keer gegeten zonder en een keer met de rijst. Allebei de keren positieve reacties gekregen! Supersoep!

    1. Wat leuk om te horen dat je net zo enthousiast bent over deze soep als ik! Ik ben het roerend met je eens: dit is een supersoep! 🙂

Follow on Bloglovin

mytastenld.com

mytastebe.com