Ingrediënten
- 300 g risottorijst
- 3 kipfilets, in blokjes gesneden
- 1 el kipkruiden, zie hieronder of kant-en-klaar
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 3 knoflooktenen, uitgeperst
- Optioneel, snuf gedroogde chilivlokken
- 800 ml paddenstoelen-, kip-, of groentebouillon (ik gebruik paddenstoelenbouillon)
- 1 stronk broccoli, in roosjes en stronk geschild en in plakjes
- 250 g champignons, in plakjes
- 50 g geraspte parmezaan
- Gedroogde peterselie of verse tuinkruiden, fijngehakt
- 2 klontjes roomboter
- Optioneel, pijnboompitjes voor garnering
Kipkruiden
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl cayennepeper
om 20:00
Eén keer per week kook ik in het bejaardentehuis voor demente ouderen. Zij komen daar overdag naar de dagopvang en gaan ’s avonds weer naar huis.
Vandaag heb ik jouw risotto gemaakt. Hij viel goed in de smaak! En bejaarde man is vroeger zelf kok geweest en “helpt” me iedere donderdag met koken. Hij vond de risotto zo lekker, dat hij vroeg of hij een bakje mee naar huis mocht nemen voor zijn vrouw ❤ Super leuk!
om 09:31
Hoi Sasja, wat een mooi verhaal en wat vertederend om te horen dat die meneer een bakje voor z’n vrouw meeneemt. 🙂 Leuk om te horen dat dit recept zo goed in de smaak valt!
om 21:31
Hoi Annemiek,
Gisterenavond dit recept gemaakt en gegeten. Ik had ook nog 2 courgettes liggen die ik er aan heb toegevoegd. Ons hele gezin (inclusief zoon van 10 en dochter van 8) hebben zitten smullen! Is zeker voor herhaling vatbaar en gaat hier dus zeker vaker op tafel komen.
om 09:38
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Nicolette! Goed idee om courgette toe te voegen!