Italiaanse risotto met kip en broccoli

Risotto is een van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Makkelijk omdat alles in één pan bereid wordt en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze Italiaanse risotto met kip, broccoli en champignons is een variant die wij regelmatig maken. Iedereen is er dol op!

Geen categorie

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst
  • 3 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 el kipkruiden, zie hieronder of kant-en-klaar
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 3 knoflooktenen, uitgeperst
  • Optioneel, snuf gedroogde chilivlokken
  • 800 ml paddenstoelen-, kip-, of groentebouillon (ik gebruik paddenstoelenbouillon)
  • 1 stronk broccoli, in roosjes en stronk geschild en in plakjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 50 g geraspte parmezaan
  • Gedroogde peterselie of verse tuinkruiden, fijngehakt
  • 2 klontjes roomboter
  • Optioneel, pijnboompitjes voor garnering

Kipkruiden

  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper

Bereiding

  1. Bestrooi de kip met kipkruiden en zout en peper uit de molen (als er al zout in de kipkruiden zit kun je deze achterwege laten) en bak goudbruin en net gaar in een hapjespan met een beetje olie. Schep uit de pan en dek af met alufolie.
  2. Voeg indien nodig een extra scheutje olie toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en fruit de ui, knoflook en chilivlokken tot de ui zacht is. Voeg een klontje roomboter en de risottorijst toe en roer door. (Als je het lekker vindt en hij staat open kun je afblussen met een scheutje droge, witte wijn. Dat geeft een lekker, fris zuurtje aan de risotto. Laat anders gewoon achterwege.)
  3. Voeg zoveel bouillon toe (niet alles) tot de risotto onderstaat en breng aan de kook. Voeg de broccoli en champignons toe. Zet het vuur iets lager en laat zachtjes pruttelen. Zorg ervoor dat de risotto niet droog komt te staan, voeg tijdens het koken en roeren steeds opnieuw wat bouillon toe, net zolang tot de risotto beetgaar en nog smeuïg is. Dit duurt 15 tot 20 minuten.
  4. Roer de kip, peterselie, parmezaan en overige klontje roomboter door de risotto en warm nog even mee. Zet het vuur uit en laat de risotto 1 minuut rusten met de deksel op de pan.

Italiaanse risotto met kip en broccoli

Italiaanse risotto met broccoli en kip

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(4 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Nicolette

    Hoi Annemiek,
    Gisterenavond dit recept gemaakt en gegeten. Ik had ook nog 2 courgettes liggen die ik er aan heb toegevoegd. Ons hele gezin (inclusief zoon van 10 en dochter van 8) hebben zitten smullen! Is zeker voor herhaling vatbaar en gaat hier dus zeker vaker op tafel komen.

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Nicolette! Goed idee om courgette toe te voegen!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin