Italiaanse tonijnsalade

Sommige producten mogen niet in de kelderkast ontbreken. Zo heb ik altijd een blikje tonijn in huis om een snelle tonijnsalade te maken. Heerlijk op knapperig afbakbroodje als lunchgerecht, of op een toastje bij de borrel. Dit keer maak ik een Italiaanse tonijnsalade met tomaat, olijf en parmezaan. 

Italiaanse recepten, Lunch, Picknick, Thema recepten, Voor bij de borrel, Wereldgerecht

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op zonnebloemolie
  • 1 el pijnboompitjes
  • 4 cherrytomaten
  • 1/2 sjalot
  • Paar takjes peterselie
  • 1 el zwarte olijven
  • 1 el parmezaan, geraspt
  • 1 el yoghurtmayonaise
  • Zwarte peper uit de molen

Bereiding

Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom. Pel en snipper de sjalot. Knijp het sap uit de cherrytomaten en snijd de tomaten in kleine stukjes. Hak de olijven grof. Hak de peterselie fijn.

Doe alle ingrediënten in een kom bij elkaar en meng goed door. Breng op smaak versgemalen zwarte peper.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com