Kabeljauwschotel met romige wortel en prei

Een romige kabeljauwschotel met wortel en prei uit de oven. De krokante topping van broodblokjes geeft een verrassende twist! Lekker om te serveren met gebakken aardappels.

Visrecepten, Ovenrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • 400 g wortel, geschrapt of geschild en in plakjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 200 ml groentebouillon (gemaakt van tablet en 500 ml water)
  • 4 stuks prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 200 g crème fraîche
  • 4 stuks kabeljauwfilet
  • 2 sneetjes witbrood, korsten eraf en in blokjes gesneden
  • 1 à 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl gedroogde peterselie

Nodig

  • Koekenpan of hapjespan met deksel
  • Ovenschaal

Kabeljauwschotel met romige wortel en prei

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ruime ovenschaal in met een beetje boter of olie.
  2. Smelt de helft van de roomboter in de koekenpan en voeg de wortels, tijm en 100 ml bouillon toe. Doe de deksel op de pan en stoof de wortels 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de overige boter en prei (en eventueel wat extra bouillon als de vorige is opgenomen) toe en stoof nog 5 minuten verder, tot de wortel en prei zacht zijn en het meeste vocht verdampt is.
  3. Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Schep het wortel- en preimengsel in de ovenschaal.
  4. Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en leg ze bovenop de groente.
  5. Meng de broodblokjes met de olijfolie en peterselie en schep om. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het brood over de kabeljauw.
  6. Bak de preischotel 15 tot 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de kabeljauw) in het midden van de oven, tot de kabeljauw gaar is en het brood knapperig en goudbruin.

Kabeljauwschotel met romige wortel en prei

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Gonny

    Het was heerlijk, dit gaan we zeker vaker eten. Ik had alleen geen witbrood dus heb een beetje geraspte kaas en wat gevriesdroogde kruiden erop gestrooid.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin