Kapucijnerschotel

De oer-Hollandse kapucijnerschotel wordt ook wel Captain’s dinner genoemd. Ik vind het een perfect familiediner. Deze variant met rundergehakt, spekjes, prei en paprika is voor het hele gezin. De stukjes appel geven een lekker fris accent. Je kunt de kapucijnerschotel serveren met gekookte of gebakken aardappels, of rijst. Ook mogen er gefrituurde uitjes, mosterd, komkommersalade en tafelzuur zoals augurk, Amsterdamse uitjes en piccalilly op tafel gezet worden. Vergeet de stroop niet, dat zoete accent maakt het smulfeest compleet. 

Familiegerechten, Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(72 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

  1. Christine

    Een lekker en gemakkelijk recept. Ter aanvulling heb ik nog een spaans pepertje en sweetchilisaus gebruikt. Dit allemaal gecombineerd met rijst en komkommersalade.

  2. Wil van Egmond

    Echt , een super lekker recept.
    Heerlijk.

    1. Leuk om te horen Wil!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde