Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Een lekker en makkelijk hapje om te maken bij onverwachts bezoek is deze krokante kerriechips uit de oven. De kerrieolie geeft een subtiele smaak aan de chips, zonder overheersende kerriesmaak.
Ingrediënten
Verder nodig
Bakpapier, kwastje, rasp, keukenpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappels schoon onder de kraan en dep ze goed droog. Rasp of snijd de aardappels met schil in flinterdunne plakjes en blancheer ze ongeveer een minuut in licht gezouten kokend water.
Giet af en laat ze goed uitlekken.
Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel de aardappelplakjes erover in een enkele laag. Bestrijk de plakjes aan beide kanten lichtjes met de kerrieolie en bestrooi met wat gemalen zeezout.
Bak de aardappelplakjes ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer direct.
Enjoy!
Verdeel je liefde