Keuken♥liefde ontvangt Liebster award!

liebster-award-Made-by-Ellen..

Door Kelly van de blog GoodFoodLove is Keukenliefde onlangs uitgeroepen tot winnaar van de Liebster award; een digitale award die bloggers elkaar onderling kunnen geven als blijk van waardering. Een erg leuk en stimulerend initiatief! Kelly zelf heeft de Liebster award maar liefst twee keer in ontvangst mogen nemen; een grote eer dus om nu deze award van haar uitgereikt te krijgen. Bedankt Kelly!

Het volgende schreef Kelly over keukenliefde:

Ennnn the winner is… Keukenliefde! Een hele leuke blog vol met recepten, geschreven door een onwijs leuk stel dat ik laatst tijdens de Aviko x Culy workshop ontmoet heb. Annemiek en haar man vormen met hun 3 jarige dochtertje een druk gezin waarin er toch altijd tijd wordt gemaakt om lekker en vers te koken. Een prachtig voorbeeld!

Tevens stelde Kelly ons 11 vragen die ik hieronder met veel plezier heb beantwoord:

1. Wat vind je, naast bloggen, nog meer heel leuk om te doen?

Tafelen! Of dat nu aan mijn eigen keukentafel, of in een goed restaurant is, samen met mijn gezin, familie of vrienden; ik geniet ervan! Verder lees ik graag – hoe kan het ook anders – kookboeken en tijdschriften, hou ik van goede films en series én ben ik dol op muziek en dansen! 

2. Wat is jouw alltime favourite gerecht om klaar te maken? En om te eten?

Ik heb er zoveel! Vroeger bleef mijn favoriete gerecht beperkt tot klassieke lasagne al forno, maar inmiddels heb ik zoveel lekkere dingen gegeten dat ik niet meer kan kiezen. Om er toch maar enkele te noemen; chicken paillard, Oosterse wraps met witte kool, pasta met grote garnalen en witte wijn-roomsaus, eggs benedict, broodje hamburger, stoofvlees met polentafrieten en citroentaart. Dit zijn misschien niet de meest culinaire gerechten, maar mits perfect bereid zijn ze oh zo lekker!

3. Welke keukentool is voor jou onmisbaar?

Een vlijmscherp mes en een messenslijper. 

4. Waar ter wereld kan je volgens jou (uit eigen ervaring) het lekkerst eten?

Helaas is mijn culinaire restaurant-ervaring buiten onze landsgrenzen nog niet zo groot. In Nederland gaat mijn voorkeur tot op heden uit naar Restaurant De Librije in Zwolle en Restaurant Aan de Poel in Amstelveen. In beide restaurants hebben mijn man en ik een topavond op hoog niveau beleefd!

5. Waar haal jij je inspiratie voor recepten vandaan?

Ik laat me inspireren door alles en iedereen om me heen! 

6. Wat is het meest smerige gerecht dat je ooit uit je keuken hebt getoverd?

Een stoofpotje met worstjes in tomatensaus. Ik kwam niet verder dan een hap!

7. Wat zou er op jouw perfecte keukenschort staan?

Wat er op de schort staat maakt me niet zoveel uit. Een schort moet vooral praktisch zijn en je kleding beschermen, dus ook je mouwen. Een koksjas lijkt me dus perfect!

8. Wat bestel je meestal in een restaurant?

In een goed restaurant laat ik me het liefst verrassen!

9. Als je met een topkok zou mogen koken, wie zou dat dan zijn? En wat zou je hem/haar vragen?

Stefan van Sprang van Restaurant Aan De Poel. Wat een leuke vent is dat! Ik zou tijdens het koken vooral goed luisteren en kijken. Die vragen komen later wel. 

10. Wat is je favoriete culinaire film?

Er zijn meerdere culinaire films die ik leuk vind zoals Comme un Chef, No Reservations (zowel de film als de serie), Julie en Julia, maar It’s Complicated‘ is mijn absolute favoriet! Niet echt een culinaire film, maar ik kan helemaal wegzwijmelen als Meryl Streep en Steve Martin heel vroeg in de ochtend, samen Franse croissants gaan bakken. Zucht…

11. Als jij een gerecht zou zijn, welke was je dan en waarom?

Mag ik mayonaise zeggen? Hahahaha! Serieus, ik ben dol op mayonaise omdat het zo romig, vol en zacht van smaak is. Ik hou ervan!

De Liebster award gaat naar…

… Op mijn beurt reik ik deze mooie prijs uit aan Zusjes Koken Over! Deze leuke blog wordt gerund door twee zusjes, Marjolijn en Floortje, die beiden een grote passie hebben voor koken en vooral lekker eten. Hun overzichtelijke blog met heerlijke recepten, mooie foto’s en leuke verhalen is een genot om te lezen en erg geschikt om een flinke dosis (food) inspiratie op te doen!

Gefeliciteerd met deze mooie award dames! Het zou erg leuk zijn als jullie mijn onderstaande vragen op zusjeskokenover willen beantwoorden en tevens een nieuwe Liebster award winnaar bekend maken. Alvast veel plezier met het beantwoorden van de vragen!

 1. Waarom is bloggen zo leuk?
 2. Wat zou iedereen volgens jou minimaal één keer in zijn/haar leven moeten doen?
 3. Wat is jouw definitie van geluk?
 4. Welke drie dingen zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
 5. Welk gerecht zou je zelf eens heel graag willen maken, maar durf je niet of zie je tegenop?
 6. Als je mocht kiezen; uit eten gaan in een sterrenrestaurant, of een geheel verzorgd meergangendiner in je eigen woonkamer?
 7. Welke vijf ingrediënten zou iedereen volgens jou altijd in huis moeten hebben?
 8. Je kookt een diner voor familie of vrienden. Wat ga je maken?
 9. Hoe ziet jouw perfecte weekend eruit?
 10. Wat zou je koken als je alleen moet eten?
 11. Noem je grootste keukenblunder en keukensucces.

Geen categorie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
6 reacties

Deel je liefde

 1. Annemiek, via deze weg heel erg bedankt voor de nominatie! Wegens tijdgebrek hebben we het even vooruitgeschoven, maar sinds gisteren staat onze blog over de Liebster Award online! Bedankt voor je lieve woorden, we voelen ons zeer vereerd :-))

  Liefs,
  Floortje

  1. Het is een erg leuk stukje geworden dames!! En zelfs twee keer genomineerd; volgens mij meer dan terecht! Nogmaals gefeliciteerd.

 2. Lya van Gelder-Verbrugh

  Annemiek,

  gefeliciteerd je hebt het volgens mij
  meer als verdiend

  Groetjes Lya

  1. Dankjewel Lya! 🙂

 3. Je hebt hem verdiend Annemiek! Het is een heel leuk stuk geworden =)
  Ik heb de dames van zusjes koken over toevallig laatst ontmoet, leuk dat zij de nieuwe winnaar zijn. Ben benieuwd naar de antwoorden

  1. Dankjewel Kelly! Ik vond het erg leuk dat we deze award van jou in ontvangst mochten nemen en dat we je ontmoet hebben. Dat er nog vele (culinaire) ontmoetingen mogen volgen! Naar mijn mening heeft ook de blog van Marjolein en Floortje deze award meer dan verdiend, http://www.zusjeskokenover.nl is echt een ontzettend mooie en leuke blog om te lezen!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde