Kip in mosterdroomsaus

Deze kip in mosterdroomsaus zet je met pan en al op tafel. Moet je eens zien hoeveel blije gezichten er dan zijn. De kipfilets worden eerst aangebakken voor een goudbruin korstje en garen daarna zachtjes verder in een romige mosterdsaus met champignons. Zo blijft de kip mals en sappig. Dit is ook een leuk gerecht om te serveren als je eters krijgt. Tot en met stap 4 kun je voorbereiden en voordat je aan tafel gaat laat je de kipfilets zachtjes in de saus opwarmen tot ze gaar zijn. Ondertussen heb je tijd voor de bijgerechten. Denk aan zelfgemaakte ovenfrietjes, aardappelkroketjes of pasta en wat extra groenten. Spinazie, broccoli, sperziebonen of doperwten smaken hier lekker bij. Of serveer met een aangemaakte salade

Hoofdgerechten, Kiprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(67 stemmen)
8 reacties

Deel je liefde

 1. Maurice

  Hi Annemiek, enig idee hoeveel calorieen dit gerecht bevat? Gr, Maurice

 2. Esmée

  Ik krijg iemand te eten die geen champignons lust. Kan ik ze vervangen of eventueel weglaten en er andere groenten bij serveren?

 3. Monique

  Vandaag dit heerlijke recept gemaakt. Koken is niet echt mijn hobby en als ik tegen de kinderen zei: ‘Ik heb een keer wat uitgeprobeerd’, werd er gezucht en gesteund. Dat is veranderd sinds ik deze site heb ontdekt. De gerechten lukken gewoon! Echt super! Ik ben fan!

  1. Hoi Monique, wat een mooi compliment. Superleuk om te horen dat onze recepten bij jullie in de smaak vallen!

 4. Dayenne

  Nadat de kip gaar was, haalde ik deze uit de saus en deed de saus door de pasta met broccoli. Heerlijk!

  1. Oei! Dat klinkt idd heerlijk Dayenne! 🙂

 5. Pat Ashton

  Goedemorgen, ik geniet altijd zo van uw recepten, heerlijk en duidelijke uitleg.

  Mijn vraag om kip te bakken, vind ik altijd lastig omdat mijn kip dan te droog wordt.
  Het aanbakken begrijp ik, maar hoe lang daarna nog in de mosterdsaus?

  Een fijne dag vandaag
  Pat

  1. Een exacte tijd is lastig aan te geven omdat dat afhangt van de garing op het moment dat je hem in de saus legt en ook van de dikte van de kipfilets. Ik druk altijd op de kipfilet en kan dan inmiddels aardig inschatten of ze goed zijn. Als het vlees nog niet gaar is zijn de kipfilets nog heel veerkrachtig, als het vlees (bijna) gaar is zijn ze nog een klein beetje veerkrachtig. Als je dit lastig vindt kun je een kipfilet iets opensnijden om te controleren (de opengesneden kipfilet pak ik zelf altijd). Als het vlees wit van kleur is is hij goed. Is hij nog roze dan moet hij nog iets langer.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde