Zelfgemaakte ovenfrietjes

Goudgele verse ovenfrietjes zelf maken? Het is kinderlijk eenvoudig. De oven doet eigenlijk al het werk, jij hoeft de aardappels alleen te schillen, in frietjes te snijden (de dikte bepaal je lekker zelf) en te kruiden. Lekker om te serveren met deze krokant gebakken speklapjes en een groene salade.

Ovenrecepten, Aardappel en meer, Budget, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappels
  • Extra vierge olijfolie
  • Milde paprikapoeder
  • Gedroogde rozemarijn
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder

Nodig

  • Vel bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Schil de aardappels (bij aardappels met een dun schilletje kun je de schil ook laten zitten) en snijd ze in frietjes. Leg ze op het bakblik. Drizzle er wat olijfolie overheen en bestrooi met de kruiden en specerijen; gebruik van de paprikapoeder en rozemarijn een goede snuf en wees iets spaarzamer met het knoflook- en uienpoeder. Bestrooi met zout uit de molen. Hussel met je handen door elkaar zodat elke aardappel omhuld is met een dun laagje olie en kruiden.
  3. Verdeel de frietjes in een enkele laag (anders kleuren ze niet goudbruin) op het bakblik en bak ze 20 tot 30 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn.

Zelfgemaakte ovenfrietjes

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(2 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Loekie wigmore

    Also great to do this with sweet potatoes!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin