Kip piri piri

Deze Portugese kip piri piri maak je heel eenvoudig in de oven. Ik serveer hem met een frisse tomatensalade en frietjes maar rijst of brood smaken er ook heerlijk bij.

Kip piri piri

Kip piri piri, ook wel bekend als piri piri kip, is een populair gerecht uit de Portugese keuken. De pittig gemarineerde kip wordt gegrild tot het vel knapperig en goudbruin is. De naam “piri piri” komt van het Swahili woord voor “peper” en weerspiegelt de Afrikaanse wortels en Portugese invloeden van het gerecht.

Kip vlinderen

De kip vlinderen hoeft niet per se, maar door hem te vlinderen maak je hem platter en is hij sneller gaar en gaart hij gelijkmatig. Hieronder leg ik uit hoe je dit doet, het is niet moeilijk. Je kunt ook een aantal filmpjes op YouTube bekijken. Vind je een hele kip teveel gedoe, gebruik dan gewoon kippenbouten of -poten. Houd er dan wel rekening mee dat de oventijd iets korter is.

Kip piri piri

Piri Piri marinade

De kip wordt gemarineerd in een pittige piri piri marinade gemaakt van piri piri chilipepers (ik gebruik rode Spaanse pepers omdat die goed verkrijgbaar zijn), knoflook, olijfolie en diverse kruiden en specerijen. Hoe heet je de kip wilt is afhankelijk van het aantal chilipepers dat je gebruikt. Laat de kip minimaal dertig minuten marineren zodat de smaak goed in het vel en het vlees kan trekken, maar een hele nacht mag ook.

Oven

Ik rooster de kip in de oven op de traditionele stand met boven- en onderwarmte tot hij goudbruin en verrukkelijk is!

Portugees, Wereldgerechten, Hoofdgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(6 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde