Kip teriyaki

Malse stukjes kipdijfilet in een smakelijke teriyakisaus: dat is deze kip teriyaki! Dit gerecht is supermakkelijk om te maken, maar de kipdijfilet heeft wel wat tijd nodig (ca. 25 minuten) om lekker zacht en mals te worden. Je kunt het ook al een dag van tevoren maken en de volgende dag op laag vuur opwarmen. Lekker om te serveren met witte rijst of noedels en wortel en peultjes. 

Menu, Wereldgerecht, Aziatische recepten, Hoofdgerecht, Kiprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(63 stemmen)
12 reacties

Verdeel je liefde

  1. jetty

    ik heb heerlijk gegeten van dit recept!

    1. Leuk om te horen!

  2. Ellis

    Was heerlijk en lekker makkelijk!
    Kort voor het einde van de 25 minuten heb ik er nog in fijne reepjes gesneden rode paprika en paksoi aan toegevoegd.

    1. Dat lijkt me een heerlijke aanvulling Ellis! 🙂

  3. Joke

    Dit was zo lekker perfect op smaak.

    1. Leuk om te horen Joke! 🙂

  4. Mieke

    Ik heb soja saus gebruikt…..maar moet het geen ketjap zijn? Was erg zout….

    1. Hoi Mieke, sojasaus is correct. Als je de smaak te zout vindt, kun je wat minder sojasaus gebruiken of extra water toevoegen.

    2. Inge

      Als je de sojasaus van kikkoman gebruikt kun je evt die met de groene dop gebruiken. Die is minder zout dan die met de rode dop

  5. Linda

    Kan dit ook in de slow cooker?

  6. Harma

    Hoi, zou dit ook in de slowcooker kunnen?

    1. Ja hoor, dat kan. Wel zou ik de kippendijen dan eerst in een pan aanbakken en dan in de slowcooker met de saus. Ik durf niet te zeggen hoelang precies, dat zou je even moeten uittesten.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin