Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Kipsalon
Na het succes van de kapsalon is het nu tijd voor een lekkere en iéts gezondere variant, de kipsalon! In plaats van shoarma gebruik ik kipfilet en de friet vervang ik door smaakvolle krieltjes.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 3 kipfilets, in blokjes gesneden
- 1 zak voorgekookte kleine krieltjes
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1/2 ui, in halve ringen gesneden
- 1/2 krop ijsbergsla, in smalle repen gesneden
- 1 portie zelfgemaakte sladressing (of zelfgemaakte knoflooksaus)
- 1/2 bos lente-ui, in ringen gesneden
- Zakje geraspte kaas
- Paprikapoeder
- Zonnebloem- of arachideolie
Verder nodig
4 stuks aluminiumschaaltjes, of een grote ovenschaal
Bereiding
Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak de kip met wat paprikapoeder, zout en peper op hoog vuur goudbruin. Schep de kip uit de pan op een bord en zet opzij.
Bak in dezelfde pan de krieltjes met paprikapoeder, zout en peper. Voeg eventueel wat extra olie toe. Voeg de laatste 2 minuten de paprika en ui toe en bak mee totdat alles gaar is en de groenten zacht zijn.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Verdeel de sla over de aluminiumbakjes (houd wat sla achter) en druppel er wat dressing overheen. Verdeel de krieltjes, kip en lente-ui eroverheen en druppel er weer wat dressing over (houd ook wat dressing achter).
Je kunt de salade ook pas over het gerecht verdelen als het uit de oven komt, maar ik vind het juist lekker als de sla zachtjes gesmoord wordt in de sladressing.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet de bakjes 5 tot 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.
Serveer de kipsalon met de achtergehouden sla en de dressing. Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Kiprecepten, Snelle recepten
om 13:42
Hier al jaren favoriet. Zo lekker!
om 21:36
Vanavond gemaakt met kippendij vlees en de zelfgemaakte knoflooksaus. Echt heerlijk
om 18:34
Ik ga dit zeker maken maar in een ovenschaal.
Beter geen voedsel verwarmen in aluminium het schijnt heel slecht te zijn voor de gezondheid en in verband te staan met alzheimer
om 12:02
Dit gerecht ga ik zeker deze week maken Annemiek , ziet er zeer aantrekkelijk uit. Het mooie vindt ik dat je trapsgewijs foto`s hebt geplaatst zodat je het proces mooi kunt volgen.
om 18:52
Heerlijk was de kipsalon, had de kipfilet wel gekruid met shoarma kruiden ?
om 19:39
Een ideaal recept voor op de camping.
Herderlijk…..
om 19:40
En herderlijk zou heerlijk moeten zijn natuurlijk..
om 14:06
Gisteren gemaakt, zag er precies hetzelfde uit als op je foto,s . Het smaakte heerlijk en het was bij de kleinkinderen een groot succes
om 10:50
Hoi Henriette, wat leuk om te horen dat het een succes was! 🙂
om 16:42
Hoi! sorry my dutch is not that good! how long is this supposed to be baked in the oven? making it tonight 🙂
hoe lang moet het in de oven bakken? (sorry if i butchered that…)
om 17:08
Ik heb het erbij gezet! 🙂
om 16:41
Heel lekker recept, we hebben er van zitten smullen. Alleen vraagje, waar koop jij die aluminium bakjes, want ik vind het er zo gezellig uitzien, alleen hier in Groningen niet te krijgen, heb ongeveer 7 winkels gehad steeds hetzelfde, neen die hebben wij niet.
Hoop dat je me binnenkort even mailt waar jij ze koopt.
Ga aub door met je receptenlijn, erg lekkere dingen al gemaakt, mmmmmm
om 15:56
Ik koop ze meestal gewoon in de supermarkt, maar ook de Action, Xenos en Blokker hebben ze volgens mij.
om 23:52
Voor de tweede keer, met veel succes, gemaakt ! Leuke variatietip misschien: ipv aardappeltjes heb ik ovenfrites gebruikt, was heeeel lekker !
om 21:37
Vanavond gegeten en dit is ook weer een blijvertje !
om 18:25
Annemiek, het was toppie! (Ik heb alleen toch stiekem friet gebruikt….sorry )
We zullen dit vaker doen !!
om 10:46
Haha, prima hoor Rob, gewoon lekker je eigen twist eraan geven! 🙂
om 16:11
Kan je de krieltjes en kip ook een dag van te voren bereiden?
om 09:55
Ja hoor Lisa, dat kan. 🙂
om 17:10
Hallo
Dit smaakte ook weer overheerlijk.
om 10:02
Jij bent goed bezig Anneke! 🙂
om 18:21
Ontzettende leuke rubriek met heerlijke recepte
om 17:26
Heerlijk je recepten, ik heb er al heel veel gemaakt, zie uit naar je mail waar ik weer nieuwe recepten in vind..
Super hoor
om 17:33
Leuk om te horen Corry! 🙂
om 14:26
kan je het ook met champignons maken? ik hou niet van paprika!
om 09:31
Dat kan zeker Petra.
om 19:23
We aten het voor het eerst op mama’s kookdag. Eerst dacht ik “bakkes” maar toen ik het eenmaal nam toen had ik direct iets van lekkker en gaf daarom ook direct een 10+!!☺????
om 08:52
Haha, daar doe ik het voor. 🙂 Leuk om te horen!
om 19:02
Vanavond gegeten met fervent kapsalon fan, zoon van 19. Moest meer kaas over, vond hij. Maar ik vond het heerlijk! Ook de knoflooksaus gemaakt. Mmm, lekker pittig!
om 11:34
Ik ben het met je zoon eens Nellie, van kaas kun je nooit genoeg hebben. 🙂 Fijn om te horen dat ie smaakte!
om 16:05
Gemaakt met de zelfgemaakte sladressing. Aanrader! Zelfs mijn zeer kritische dochter had haar bord in no time leeg.
om 14:12
Leuk om te horen Diana!
om 18:34
Hebben het net gegeten! Wat was het heerlijk!! Wij hebben het wel met patat gegeten ipv aardappeltjes
om 16:06
wil dit ook al een tijdje maken maar kan nergens deze bakjes vinden action heeft alleen nog de kleintjes en de hema heeft ze ook niet waar zijn ze wel te krijgen
om 18:36
Wij hebben het in een ovenschaal gedaan. Ging prima. Konden ook nergens de bakjes vinden 😉
om 19:06
Hoi Kirsten, de aluminium ovenbakjes zijn o.a. verkrijgbaar bij de AH en Blokker, maar een glazen of stenen ovenschaal gebruiken kan natuurlijk ook prima! 🙂
om 12:14
Action verkoopt ze ook regelmatig.. 5 voor 1,49 🙂
om 19:07
Hoi Johanna, de AH en Blokker verkopen ze volgens mij, maar anders gewoon een normale ovenschaal gebruiken. Dan kan ook prima!
om 13:34
Probeer het eens bij de toko, deze verkopen de aluminium bakjes in verschillende maten.
om 09:04
Wat een ontzettend heerlijk recept! Ik kijk vaak op internet voor nieuwe recepten en probeer regelmatig iets nieuws uit maar vaak is het het net niet! Maar dit recept vond ik zo ontzettend lekker, en met mij nog 2 gezinsleden. 1 vond het iets minder, maar dat is dan ook een moeilijke eter. Deze blijft erin! En op de site staan nog veel meer lekkere recepten. Tip voor dit recept: gebruik gerookte paprikapoeder. Net dat beetje extra’s.
om 13:39
Leuk om te horen Nicky en bedankt voor de tip! 🙂
om 22:21
Gisteren gemaakt, het was echt heerlijk ! heb alleen nog een klein beetje shoarmakruiden bij de kip gedaan !
Ben een fan van je site; heel overzichtelijk met de foto’s. Net vroeg mijn puberdochter nog wanneer we weer
Die heerlijke Panzanella salade gaan eten !!!
om 14:25
Wat een mooi compliment Maria. Bedankt voor je leuke reactie! 🙂
om 21:18
De Kapsalon-kipfile is al jaren verkrijgbaar in elke shoarmatent.
om 10:40
Zelfgemaakte knoflooksaus is klaar, kaas is geraspt. Zo nog even ijsbergsla kopen… Dit recept staat voor vanavond op het menu; zo benieuwd!
om 15:33
O wat leuk en lekker!! 🙂 Ben ook benieuwd wat je ervan vindt.. 🙂
om 19:07
Hoi Annemiek,
Heb het recept gemaakt en de daarbij
behorende knoflooksaus. Heerlijk.
Heb nog wel wat cayenne-en knoflookpeper
toegevoegd.
Begrijp nu wat Prins Bernhard ooit zij,over gebakken
aardappelen moet paprikapoeder wordt de kleur zo
mooi.
Inderdaad ze worden een tikkie oranje.
Leuk voor op Koningsdag.
Hier is het een blijvertje
Groetjes Lya
om 21:17
Je brengt me op ideeën Lya: feestelijke Oranje-krieltjes met koninklijke dip. Mmmm… 🙂
om 10:38
Echt super recept!!!!
om 10:53
Heerlijk ik smul nu al
om 19:01
Wij hebben het ook vanavond gegeten. Heerlijk.
om 17:56
Vandaag gemaakt. Mmm, het was heerlijk. En ook de dressing ga ik vaker maken en gebruiken.
om 10:43
Super Désirée! En inderdaad, de Ranch-dressing is ook smullen!
om 21:55
Zelfs mijn ouders van in de zeventig zijn fan van dit gerecht!!
om 10:09
Haha, geweldig!!!
om 12:55
Goede idee van jou.
om 08:36
Thanks Liza, maar vooral erg lekker! 🙂
om 11:12
Hoi Debbie, wat een goed idee om dit te eten tijdens de voetbalwedstrijd! Het is inderdaad een perfect schootgerecht. En inderdaad wat lichter, maar zeker niet minder lekker! 🙂
om 10:56
Een makkelijke hap, zondag tijdens de voetbal gaat deze in de herhaling. Dat het een ‘lichtere’ versie is van de ouderwetse kapsalon, maakt mijn schuldgevoel minder erg 😉