Kipsalon

Kipsalon

Na het succes van de kapsalon is het nu tijd voor een lekkere en iéts gezondere variant, de kipsalon! In plaats van shoarma gebruik ik kipfilet en de friet vervang ik door smaakvolle krieltjes. 

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 3 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 zak voorgekookte kleine krieltjes
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1/2 ui, in halve ringen gesneden
  • 1/2 krop ijsbergsla, in smalle repen gesneden
  • 1 portie zelfgemaakte sladressing (of zelfgemaakte knoflooksaus)
  • 1/2 bos lente-ui, in ringen gesneden
  • Zakje geraspte kaas
  • Paprikapoeder
  • Zonnebloem- of arachideolie

Verder nodig
4 stuks aluminiumschaaltjes, of een grote ovenschaal

Bereiding
Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak de kip met wat paprikapoeder, zout en peper op hoog vuur goudbruin. Schep de kip uit de pan op een bord en zet opzij.

Bak in dezelfde pan de krieltjes met paprikapoeder, zout en peper. Voeg eventueel wat extra olie toe. Voeg de laatste 2 minuten de paprika en ui toe en bak mee totdat alles gaar is en de groenten zacht zijn.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Verdeel de sla over de aluminiumbakjes (houd wat sla achter) en druppel er wat dressing overheen. Verdeel de krieltjes, kip en lente-ui eroverheen en druppel er weer wat dressing over (houd ook wat dressing achter).

Je kunt de salade ook pas over het gerecht verdelen als het uit de oven komt, maar ik vind het juist lekker als de sla zachtjes gesmoord wordt in de sladressing.

Bestrooi met de geraspte kaas en zet de bakjes 5 tot 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.

Kipsalon

Serveer de kipsalon met de achtergehouden sla en de dressing. Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Kiprecepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(36 stemmen)
59 reacties

Deel je reactie

  1. Heidy

    Hier al jaren favoriet. Zo lekker!

  2. Marlies

    Vanavond gemaakt met kippendij vlees en de zelfgemaakte knoflooksaus. Echt heerlijk

  3. Willemijn

    Ik ga dit zeker maken maar in een ovenschaal.
    Beter geen voedsel verwarmen in aluminium het schijnt heel slecht te zijn voor de gezondheid en in verband te staan met alzheimer

  4. Aalt

    Dit gerecht ga ik zeker deze week maken Annemiek , ziet er zeer aantrekkelijk uit. Het mooie vindt ik dat je trapsgewijs foto`s hebt geplaatst zodat je het proces mooi kunt volgen.

  5. Ramona Van Bruggen

    Heerlijk was de kipsalon, had de kipfilet wel gekruid met shoarma kruiden ?

  6. G Bakker

    Een ideaal recept voor op de camping.
    Herderlijk…..

    1. G Bakker

      En herderlijk zou heerlijk moeten zijn natuurlijk..

  7. Henriette

    Gisteren gemaakt, zag er precies hetzelfde uit als op je foto,s . Het smaakte heerlijk en het was bij de kleinkinderen een groot succes

    1. Hoi Henriette, wat leuk om te horen dat het een succes was! 🙂

  8. Hoi! sorry my dutch is not that good! how long is this supposed to be baked in the oven? making it tonight 🙂
    hoe lang moet het in de oven bakken? (sorry if i butchered that…)

    1. Ik heb het erbij gezet! 🙂

  9. Verna Christ-Roggeveen

    Heel lekker recept, we hebben er van zitten smullen. Alleen vraagje, waar koop jij die aluminium bakjes, want ik vind het er zo gezellig uitzien, alleen hier in Groningen niet te krijgen, heb ongeveer 7 winkels gehad steeds hetzelfde, neen die hebben wij niet.
    Hoop dat je me binnenkort even mailt waar jij ze koopt.
    Ga aub door met je receptenlijn, erg lekkere dingen al gemaakt, mmmmmm

    1. Ik koop ze meestal gewoon in de supermarkt, maar ook de Action, Xenos en Blokker hebben ze volgens mij.

  10. Maria

    Voor de tweede keer, met veel succes, gemaakt ! Leuke variatietip misschien: ipv aardappeltjes heb ik ovenfrites gebruikt, was heeeel lekker !

  11. Jacqueline

    Vanavond gegeten en dit is ook weer een blijvertje !

  12. Rob

    Annemiek, het was toppie! (Ik heb alleen toch stiekem friet gebruikt….sorry )
    We zullen dit vaker doen !!

    1. Haha, prima hoor Rob, gewoon lekker je eigen twist eraan geven! 🙂

  13. Lisa

    Kan je de krieltjes en kip ook een dag van te voren bereiden?

    1. Ja hoor Lisa, dat kan. 🙂

  14. Hallo

    Dit smaakte ook weer overheerlijk.

    1. Jij bent goed bezig Anneke! 🙂

  15. Ria Blom

    Ontzettende leuke rubriek met heerlijke recepte

  16. corry

    Heerlijk je recepten, ik heb er al heel veel gemaakt, zie uit naar je mail waar ik weer nieuwe recepten in vind..
    Super hoor

    1. Leuk om te horen Corry! 🙂

  17. kan je het ook met champignons maken? ik hou niet van paprika!

    1. Dat kan zeker Petra.

  18. Heidy & Marijn Kok

    We aten het voor het eerst op mama’s kookdag. Eerst dacht ik “bakkes” maar toen ik het eenmaal nam toen had ik direct iets van lekkker en gaf daarom ook direct een 10+!!☺????

    1. Haha, daar doe ik het voor. 🙂 Leuk om te horen!

  19. Nellie

    Vanavond gegeten met fervent kapsalon fan, zoon van 19. Moest meer kaas over, vond hij. Maar ik vond het heerlijk! Ook de knoflooksaus gemaakt. Mmm, lekker pittig!

    1. Ik ben het met je zoon eens Nellie, van kaas kun je nooit genoeg hebben. 🙂 Fijn om te horen dat ie smaakte!

  20. Diana

    Gemaakt met de zelfgemaakte sladressing. Aanrader! Zelfs mijn zeer kritische dochter had haar bord in no time leeg.

    1. Leuk om te horen Diana!

  21. kirsten

    Hebben het net gegeten! Wat was het heerlijk!! Wij hebben het wel met patat gegeten ipv aardappeltjes

  22. Johanna Kranenburg-visscher

    wil dit ook al een tijdje maken maar kan nergens deze bakjes vinden action heeft alleen nog de kleintjes en de hema heeft ze ook niet waar zijn ze wel te krijgen

    1. kirsten

      Wij hebben het in een ovenschaal gedaan. Ging prima. Konden ook nergens de bakjes vinden 😉

      1. Hoi Kirsten, de aluminium ovenbakjes zijn o.a. verkrijgbaar bij de AH en Blokker, maar een glazen of stenen ovenschaal gebruiken kan natuurlijk ook prima! 🙂

        1. Anouk

          Action verkoopt ze ook regelmatig.. 5 voor 1,49 🙂

    2. Hoi Johanna, de AH en Blokker verkopen ze volgens mij, maar anders gewoon een normale ovenschaal gebruiken. Dan kan ook prima!

    3. Rene van Wort

      Probeer het eens bij de toko, deze verkopen de aluminium bakjes in verschillende maten.

  23. Nicky

    Wat een ontzettend heerlijk recept! Ik kijk vaak op internet voor nieuwe recepten en probeer regelmatig iets nieuws uit maar vaak is het het net niet! Maar dit recept vond ik zo ontzettend lekker, en met mij nog 2 gezinsleden. 1 vond het iets minder, maar dat is dan ook een moeilijke eter. Deze blijft erin! En op de site staan nog veel meer lekkere recepten. Tip voor dit recept: gebruik gerookte paprikapoeder. Net dat beetje extra’s.

    1. Leuk om te horen Nicky en bedankt voor de tip! 🙂

  24. Maria

    Gisteren gemaakt, het was echt heerlijk ! heb alleen nog een klein beetje shoarmakruiden bij de kip gedaan !
    Ben een fan van je site; heel overzichtelijk met de foto’s. Net vroeg mijn puberdochter nog wanneer we weer
    Die heerlijke Panzanella salade gaan eten !!!

    1. Wat een mooi compliment Maria. Bedankt voor je leuke reactie! 🙂

  25. Anuar

    De Kapsalon-kipfile is al jaren verkrijgbaar in elke shoarmatent.

  26. Yvonne

    Zelfgemaakte knoflooksaus is klaar, kaas is geraspt. Zo nog even ijsbergsla kopen… Dit recept staat voor vanavond op het menu; zo benieuwd!

    1. O wat leuk en lekker!! 🙂 Ben ook benieuwd wat je ervan vindt.. 🙂

  27. lya va gelder

    Hoi Annemiek,

    Heb het recept gemaakt en de daarbij
    behorende knoflooksaus. Heerlijk.

    Heb nog wel wat cayenne-en knoflookpeper
    toegevoegd.

    Begrijp nu wat Prins Bernhard ooit zij,over gebakken
    aardappelen moet paprikapoeder wordt de kleur zo
    mooi.

    Inderdaad ze worden een tikkie oranje.
    Leuk voor op Koningsdag.

    Hier is het een blijvertje

    Groetjes Lya

    1. Je brengt me op ideeën Lya: feestelijke Oranje-krieltjes met koninklijke dip. Mmmm… 🙂

  28. Marina

    Echt super recept!!!!

  29. Ada Catsman

    Heerlijk ik smul nu al

  30. Helen

    Wij hebben het ook vanavond gegeten. Heerlijk.

  31. Désirée pont

    Vandaag gemaakt. Mmm, het was heerlijk. En ook de dressing ga ik vaker maken en gebruiken.

    1. Super Désirée! En inderdaad, de Ranch-dressing is ook smullen!

  32. Miranda Hermsen

    Zelfs mijn ouders van in de zeventig zijn fan van dit gerecht!!

    1. Haha, geweldig!!!

  33. Liza Yvonne Bijker-Kramer

    Goede idee van jou.

    1. Thanks Liza, maar vooral erg lekker! 🙂

  34. Hoi Debbie, wat een goed idee om dit te eten tijdens de voetbalwedstrijd! Het is inderdaad een perfect schootgerecht. En inderdaad wat lichter, maar zeker niet minder lekker! 🙂

  35. Debbie Dijkdrent

    Een makkelijke hap, zondag tijdens de voetbal gaat deze in de herhaling. Dat het een ‘lichtere’ versie is van de ouderwetse kapsalon, maakt mijn schuldgevoel minder erg 😉

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde