Knolselderijfriet uit de oven

Tijd voor een lekker groentefrietje! Deze knolselderijfriet uit de oven is niet alleen gezond maar ook erg lekker. Heerlijk om als bijgerecht te serveren met gebakken vis of kip en zelfgemaakte selderij- of peterseliemayonaise.

Groenten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 knolselderij, geschild en in frietjes gesneden
  • Zonnebloemolie
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • Zeezout uit de molen

Verder nodig

  • 2 vellen bakpapier

 

Mix voor de zelfgemaakte selderijpeterselie een aantal eetlepels mayonaise met verse bladselderij fijn met de staafmixer.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier.

Hussel de knolselderijfrieten om met wat zonnebloemolie (genoeg om de frieten met een dun laagje olie te bedekken) en verdeel ze in een enkele laag over het bakblik. Bestrooi met de tijmblaadjes en wat zeezout.

Bak 15 minuten in het midden van de oven of tot ze goudbruin zijn.

Knolselderijfriet uit de oven

 

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Toemis boontjes (in bouillon gestoofde sperziebonen)

21 mei 2019

Deze toemis boontjes in milde saus is een heerlijk Indisch bijgerecht om te serveren als onderdeel van een zelfgemaakte...

Aardappelrösti

16 mei 2019

Het is eventjes werk maar dan heb je ook wat: de lekkerste aardappelrösti maak je namelijk zelf! Aardappelrösti is...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin