Knolselderijfriet uit de oven

Tijd voor een lekker groentefrietje! Deze knolselderijfriet uit de oven is niet alleen gezond maar ook erg lekker. Heerlijk om als bijgerecht te serveren met gebakken vis of kip en zelfgemaakte selderij- of peterseliemayonaise.

Groenten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 knolselderij, geschild en in frietjes gesneden
  • Zonnebloemolie
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • Zeezout uit de molen

Verder nodig

  • 2 vellen bakpapier

 

Mix voor de zelfgemaakte selderijpeterselie een aantal eetlepels mayonaise met verse bladselderij fijn met de staafmixer.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier.

Hussel de knolselderijfrieten om met wat zonnebloemolie (genoeg om de frieten met een dun laagje olie te bedekken) en verdeel ze in een enkele laag over het bakblik. Bestrooi met de tijmblaadjes en wat zeezout.

Bak 15 minuten in het midden van de oven of tot ze goudbruin zijn.

Knolselderijfriet uit de oven

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin