Koekiemonster Oreo brownie

Hoewel Halloween geen Nederlands feest is groeit mijn enthousiasme voor Halloween elk jaar. Zo was er afgelopen vrijdag in ons dorp een heuse Halloween optocht waarbij kinderen in hun engste outfit een rondje door het dorp liepen bijgelicht door hun zelfgemaakte lampion. Dat was gezellig hoor! Ella-Marie liep mee in haar heksenoutfit met bijbehorende punthoed. 🙂 Halloween is naast een griezelfeest dus ook vooral een leuk kinderfeest.

Deze koekiemonster Oreo brownie is eigenlijk gewoon een hele lekkere brownie met Oreo’s. Speciaal voor Halloween versierde ik de Oreo’s met griezelige, rode oogjes. Hallo koekiemonster Oreo brownie!

Thema recepten, Seizoen, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Chocolade, Gebak, Halloween, Herfstrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 250 g ongezouten roomboter, in blokjes gesneden
  • 250 g pure chocolade, in stukjes gebroken
  • 4 eieren
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 150 g bloem
  • 1 rol Oreo’s
  • Eetbare suikeroogjes of decoratiestrooisel (bus Dr. Oetker)
  • 3 el poedersuiker

Verder nodig

  • Browniebakvorm
  • Vel bakpapier
  • Elektrische handmixer
  • Fijne zeef
  • Bakspatel

Bereiding

Doe de boter en chocolade samen in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie. Zorg ervoor dat de kom en het water elkaar niet raken. Roer glad en haal van het vuur. Laat iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verfrommel het vel bakpapier en maak iets vochtig. Knijp goed uit en haal voorzichtig het bakpapier weer uit elkaar. Leg het bakpapier in de bakvorm.

Klop in een kom de eieren en de suiker tot het mengsel bijna wit van kleur is en verdubbeld in volume. Voeg al kloppend op een lage stand het chocolademengsel toe aan het eimengsel. Roer het zout door de bloem en zeef boven het beslag. Spatel de bloem luchtig door het chocolademengsel.

Verdeel het beslag over de bakvorm en leg de Oreo’s erbovenop. Voor een leuk effect breek je sommige Oreo’s doormidden.

Bak in het midden van de oven circa 30 à 35 minuten, de binnenkant van de brownie mag nog iets vochtig zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Meng de poedersuiker met een paar druppels water, tot je een dik suikerglazuur hebt. Plak de wiebeloogjes vast op een druppel suikerglazuur. Ik maakte de oogjes met een druppel suikerglazuur en rode suikerballetjes uit een bus decoratiestrooisel van Dr. Oetker.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. marleentjeveldhuizen@hotmail.com

    Hey,wat leuk! Ik zag deze op de website van Martha Stewart vandaag,maar zo is het veel makkelijker. Nu hoef ik niks meer om te rekenen. Ik ga ze morgen gelijk maken! ☺️

Follow on Bloglovin mytastenld.com