Video: kokosmakronen

Goed nieuws, deze week deel ik niet één maar twee kookfilmpjes met je. Eigenlijk had ik dit filmpje afgelopen vrijdag met je willen delen, maar de smaakcampagne van Albert Heijn kwam tussendoor. Dit filmpje had je dus nog van me tegoed en ik beloof je dat je er blij van wordt.

Met slechts drie ingrediënten tover je dit verrukkelijk zoete baksel op tafel: kokosmakronen!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor circa 27 balletjes ter grootte van een walnoot. Je kunt ze natuurlijk nog groter maken, maar dit is wat mij betreft het perfecte formaat. Meer of minder kokosmakronen maken is eenvoudig, want je hebt van elk ingrediënt een gelijk deel nodig.

Vroeger was ik nooit zo dol op kokos, maar die tijden zijn allang voorbij. Kokos rocks! Deze kokosmakronen zijn verrukkelijk. Goudbruin en knapperig aan de buitenkant, zacht en zoet vanbinnen. Daar zet ik graag mijn tanden in!

 

Basisrecepten, Gebak, High tea recepten, Kinderrecepten, Koekjes, Thema recepten, Video's, Zoet, Zoete keuken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 g suiker
  • 200 g geraspte kokos
  • Verder nodig
    Vel bakpapier

    Wil je de kokosmakronen een extra feestelijk tintje geven? Drizzle er dan met een theelepel wat gesmolten pure of witte (of beide) chocolade overheen.

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

    Roer de suiker en kokos in een kom door elkaar. Roer in een andere kom de eieren los en voeg het ei toe aan het kokosmengsel. Roer goed door elkaar. Kneed een kleine hoeveelheid van het kokosmengsel met je handen tot een compact, rond balletje — net iets groter dan een walnoot.

    Bak de kokosmakronen in circa 15 minuten in de oven, of totdat ze licht goudbruin gekleurd zijn.

    Kokosmakronen-8840

    Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte bak of diepvrieszak. Enjoy!

    Dit vind je misschien ook leuk

    Bekijk alle recepten
    10 reacties

    Verdeel je liefde

    1. Marina

      Veaagje kun je ze ook in een vormpje van cupcakes bakken

      1. Ik denk dat dat wel kan.

    2. Edith van Tiel

      Hallo Annemiek,
      Gisteravond heb ik de kokosmakronen gemaakt, precies volgens het filmpje.
      Ze waren super lekker toen ze nog een beetje warm en zacht waren.
      Nu gaan we koffie drinken en verheugen ons op de makronen erbij. Maar ze zijn bikkelhard geworden!!
      Wat is er mis gegaan?
      Ik heb ze gisteravond in de oven gelaten ( deur open) totdat ze waren afgekoeld.
      Graag hoor ik je reactie.

      1. O wat zonde Edith! Je moet ze buiten de oven laten afkoelen en daarna in een luchtdichte bak of diepvrieszak bewaren.

    3. saskia

      hallo ik zou eens iets moeten vragen sinds kort mag ik geen suiker mee eten maar bak wel graag kan je de suiker ook vervangen door een zoetstof

      1. Hoi Saskia, enkele suikervervangers zijn ahornsiroop, honing, stevia en kokosbloesemsuiker.

    4. Anja

      Ik heb ze net gemaakt en wat zijn ze heerlijk.

      1. Leuk om te horen Anja! Ze zijn inderdaad verslavend lekker! 🙂

    5. Ilse

      Op hoeveel graden moeten die kokoskronen er 15 min in??

      1. 180 graden.

    Follow on Bloglovin

    mytastenld.com

    mytastebe.com