Komkommerhapje met zalmtartaar

Dit komkommerhapje met zalmtartaar is een echt smaakbommetje! Het ziet er feestelijk en chic uit, maar is heel makkelijk om te maken. De zalmtartaar kun je al een dag van tevoren maken en ook de komkommer kun je alvast snijden en afgedekt bewaren in de koelkast. Zo heb je er moment suprême bijna geen werk meer aan!

Wereldgerecht, Thema recepten, Menu, Kerstrecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Aziatische recepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

Voor ruim 20 komkommerhapjes

  • 1 komkommer
  • 180 g verse zalm zonder huid (zorg dat de zalm van sashimi kwaliteit is, zodat je hem rauw kunt eten. Vraag ernaar bij de visboer)
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sushi-azijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 lente-uitje, in smalle ringen gesneden
  • Furikake (Japans rijsstrooisel, verkrijgbaar bij de toko)

 

Bereiding

Snijd de zalmfilet in hele kleine blokjes, hoe kleiner hoe beter. Marineer de zalmblokjes in een kom met de sojasaus, sushi-azijn en de sesamolie. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur tot maximaal 24 uur marineren.

Was de komkommer en snijd in plakken. Beleg met de zalmtartaar en bestrooi met wat furikake en lente-ui. Serveer direct.

Wil je dit hapje eerder maken om later te serveren? Bewaar de zalmtartaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Snijd en beleg de komkommer pas vlak voor serveren.

Komkommerhapje met zalmtartaar

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin