Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven

Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven

Dat ik dol ben op ovenschotels wist je allang toch? Het is gewoon zo lekker en makkelijk. Dit keer bereid ik kleine krieltjes, sperziebonen en beenham tegelijk in de oven. Want waarom zou je pannen en een fornuis vies maken als het allemaal tegelijk in één ovenschotel kan!

Voel je gerust vrij om meer groenten toe te voegen. Wat denk je bijvoorbeeld van geroosterde wortel, pastinaak, zoete aardappel, pompoen, knolselderij, spruiten, paprika, venkel of bietjes? Maak er een smakelijk smulfeest van! 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ongemarineerde beenham, circa 600 gram
  • 300 g sperziebonen
  • 500 g krielaardappels in de schil
  • Netje sjalotjes, gepeld
  • 1 bol knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 citroen, gehalveerd
  • Extra vierge olijfolie
  • 1 el mosterd

Verder nodig
Braadslee

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de sperziebonen schoon en snijd de uiteinden eraf. Boen de aardappels schoon met water en dep droog. Halveer de krieltjes. Verdeel de krieltjes, sperziebonen, sjalotjes, ongepelde knoflooktenen, rozemarijn en de citroenhelften in de ovenschaal. Voeg een scheut olijfolie en de mosterd toe, hussel om en breng op smaak met zout en peper. Leg de beenham bovenop de aardappels en groenten.

Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven

Bak circa 1 uur in de oven, of totdat alles gaar is. Schep de aardappels regelmatig een keer om.

Laat de beenham minimaal 5 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven

Eet smakelijk!

Eenpansgerechten, Ovenrecepten, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Elisa

    Dit klinkt ideaal!

    1. Nancy

      Ik houd niet van beenham heb je misschien nog een andere suggestie?

Follow on Bloglovin mytastenld.com