Krokante groentechips (bereiding voor oven en magnetron)

I love groentechips! Een soort van guilty pleasure maar dan zonder het guilty deel. Want groente = gezond! Bovendien is het supermakkelijk om te maken én superlekker – om er maar even wat superlatieven in te gooien. 😉 Voor mij zijn deze groentechips de perfecte borrelsnack.

Om krokante groentechips te maken moet je de groenten heel dun snijden. Groentechips hebben een heerlijke smaak van zichzelf, daarom bestrooi ik ze enkel met wat zeezout. Houd je van spicy of van wat meer gekruid, dan kun je ze ook bestrooien met specerijen naar keuze zoals bijvoorbeeld (pittig) paprikapoeder. Experimenteer er gerust op los! 

Ik deel hieronder de bereidingswijze voor zowel de oven als de magnetron. Beide geven een goed resultaat.

Basisrecepten, Hartige keuken, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. gerdavankampen

    Ze blijven slap, komt door de olie denk ik. Als ze langer in de oven blijven verbranden ze. Ik doe ze nu zonder olie en dat gaat goed op lagere temperatuur.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin