Krokante groentechips (bereiding voor oven en magnetron)

I love groentechips! Een soort van guilty pleasure maar dan zonder het guilty deel. Want groente = gezond! Bovendien is het supermakkelijk om te maken én superlekker – om er maar even wat superlatieven in te gooien. 😉 Voor mij zijn deze groentechips de perfecte borrelsnack.

Om krokante groentechips te maken moet je de groenten heel dun snijden. Groentechips hebben een heerlijke smaak van zichzelf, daarom bestrooi ik ze enkel met wat zeezout. Houd je van spicy of van wat meer gekruid, dan kun je ze ook bestrooien met specerijen naar keuze zoals bijvoorbeeld (pittig) paprikapoeder. Experimenteer er gerust op los! 

Ik deel hieronder de bereidingswijze voor zowel de oven als de magnetron. Beide geven een goed resultaat.

Basisrecepten, Hartige keuken, Voor bij de borrel

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(0 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. gerdavankampen

    Ze blijven slap, komt door de olie denk ik. Als ze langer in de oven blijven verbranden ze. Ik doe ze nu zonder olie en dat gaat goed op lagere temperatuur.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin