Lamsrack met salsa verde

Lamsrack met salsa verde

Dit is het meest simpele en lekkere recept voor lamsrack dat ik maar ken. Vroeger was ik nooit zo’n fan van lamsrack. Ik ben niet zo’n grote kluiver en vond de hoeveelheid vlees altijd teleurstellend. Hoewel ik nog steeds geen groot fan ben van kluiven, ben ik inmiddels wel gaan houden van lamsrack. In dit recept wordt de lamskroon (bestaande uit circa 8 lamsracks) in zijn geheel in de oven bereidt en blijft hierdoor heerlijk sappig en mals!

Ingrediënten

Lamsrack met salsa verde

Verder nodig
Grote braadslee waar beide lamskronen inpassen, of twee kleinere ovenschalen, aluminiumfolie

Bereiding
Maak een dag van tevoren de salsa verde en wrijf hier de twee lamskronen goed mee in (bewaar wat salsa verde om later als saus erbij te serveren).

DSC_0658_800x556

Dek goed af met vershoudfolie en laat een nacht marineren in de koelkast. Haal het vlees op de dag zelf minimaal een uur van tevoren uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 230 graden. Verhit de braadslee zonder de lamsracks mee in de oven, totdat deze loeiheet is.

Leg de lamsracks met de velkant naar beneden in de braadslee. Het vlees moet direct gaan sissen als je het in de braadslee legt.

DSC_0719_800x571

Bak het vlees circa 16 (voor rood/rosé) tot 20 minuten (medium/done) in de oven (denk eraan dat het vlees nadat het uit de oven komt, moet rusten en nog verder doorgaart. Het vlees – en zeker lam! – mag dus nog best nog rood zijn als het uit de oven komt). Haal de braadslee uit de oven en dek het vlees af met aluminiumfolie. Laat het vlees minimaal 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Lamsrack met salsa verde

Serveer de lamsracks met de overige salsa verde, aardappelpuree of pommes boulangere en wat knapperige groene lentegroenten, of deze heerlijke Provencaalse courgettes.

DSC_0734_800x536

Eet smakelijk!

Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde