Lasagne met kip en spinazie

Lasagne met kip en spinazie

Lasagne is voor mij het ultieme comfort food. Een grote schaal dampende heerlijkheid om te delen met iedereen die je lief hebt. Meestal maak ik lasagne bolognese met rundergehakt, maar dit keer koos ik voor kippendijen die zachtjes garen in een rijke tomatensaus met verse spinazie. Het resultaat is verrukkelijk!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

Voor de tomatensaus

  • 450 g kippendijen, in stukjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 400 g verse spinazie
  • 500 g gezeefde tomaten (fritto)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Snuf suiker
  • Scheutje balsamicoazijn
  • Olijfolie om in te bakken

Voor de bechamelsaus

  • 50 g ongezouten roomboter
  • 50 g bloem
  • 500 ml halfvolle melk
  • 200 g geraspte kaas

Overige ingrediënten

  • Lasagnebladen
  • 2 pakjes mozzarella, in plakken gesneden
  • 50 g geraspte Parmezaan

Verder nodig
Hapjespan, kookpan, ovenschaal

Bereiding
Verhit de hapjespan met olie en bak de kippendijen rondom goudbruin. Bestrooi met zout en peper. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee totdat ze zacht zijn. Voeg in porties de spinazie toe en laat slinken. Voeg de gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden, suiker en azijn toe en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.

Smelt de boter in een kookpan en voeg de bloem toe. Zet het vuur laag en blijf circa twee minuten — deze tijd is nodig om de bloem te laten garen — goed roeren. Voeg de melk toe en blijf roeren totdat er een gebonden saus ontstaat. Voeg de kaas toe en roer door totdat de kaas is gesmolten. Breng de bechamelsaus eventueel extra op smaak met peper.

Bouw laagjes op in de ovenschaal van tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, mozzarella en lasagnebladen. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn —   eindig met een laag bechamelsaus, mozzarella en Parmezaan.

Bak de lasagne circa 40 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is. Serveer met een lekkere salade.

Lasagne met kip en spinazie

Lasagne met kip en spinazie

Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze zelfgemaakte lasagnette of aardappellasagne!

Comments

  1. Wow wat een super lekkere lasagne. Wij hebben gesmuld.

  2. Yvonne says:

    Beste Annemiek,

    Ik heb een tijd terug van jouw site lasagne gemaakt. Die vond ik zo lekker, maar ik kan van deze lasagne het recept niet meer vinden. Heb jij die van je site afgehaald? Ik weet nog dat er salami en mozzarella in zat. Was ook met bechamelsaus, maar ik had de lasagne alleen zonder de bechamelsaus gemaakt. Zou zo graag het recept nog willen hebben.

  3. Nu in de oven, maar niet zo snel gemaakt, dat viel wel wat tegen. Gelukkig is het zondag en dan heb ik iets meer tijd. Benieuwd hoe het zo smaakt.

Speak Your Mind

*