Limoncello kwarktaart met lange vingers

Deze limoncello kwarktaart stond al tijden op mijn nog-te-maken-lijst en eindelijk kan ik hem afvinken. En jongens, ik ben blij met het resultaat! Door de lichte bodem van lange vingers en fris, romige citroenkwark is dit een heerlijke taart om in de zomer te serveren. Maar geloof me, ook nú in de lente word je er blij van!

Vanaf het eerste moment dat ik de befaamde aardbeienkwarktaart van mijn schoonmoeder proefde (dit recept) maak ik bijna al mijn kwarktaarten met een bodem van lange vingers. Lange vingers zijn net sponzen die alle smaken absorberen. Waar bij andere taarten met koekkruim of deeg de bodem al snel zompig wordt, wordt deze bodem met de tijd alleen maar lekkerder. Probeer maar en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben benieuwd! 🙂 

Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(50 stemmen)
28 reacties

Deel je liefde

 1. Mia

  Al 3 keer gemaakt en de reacties zijn geweldig.
  Een heerlijke zomerse taart.

  1. Leuk om te horen Mia!

 2. Sandra

  Heerlijk taart. Recept gevolgd en geen problemen gehad met drijvende lange vingers zoals ik wel las in andere reactie. Veel complimenten gehad.

  1. Superfijn om te horen Sandra! 🙂

 3. ik vind over heerlijk dessert bij de koffie

 4. Rosan

  Prima gelukt, heerlijk fris!!
  Dit wordt een blijvertje??

 5. Anne-Mieke

  Vandaag de kwarktaart gemaakt. Volgens mij is de hoeveelheid citroensap en de limoncello te veel voor de gelatine. Daardoor wordt het kwarkmengsel is te dun en de lange vingers drijven naar boven ondanks het langzame inschenken. Ik vind het geen succes helaas.

  1. Jacintasaris

   Met dikke plakken cake gaat het ook prima , komt het niet naar boven

  2. Constance

   Helemaal waar Anne-Mieke. Nog NOOIT zo’n slecht recept gezien!
   De lange vingers komen bovendrijven (zelfs bij heel voorzichtig schenken.
   SLECHTSTE RECEPT EVER!!!!

   1. Hoi Constance, zoals je ziet op de foto’s bleven de lange vingers bij mij wel op de bodem liggen. Waarom het dan toch bij sommige mensen misgaat is voor mij lastig te zeggen. Het meest voor de hand liggende is dat het mengsel erg vloeibaar is. Daarom heb ik het recept nu toch iets aangepast en 2 citroenen veranderd in 1. Dan wordt het kwarkmengsel iets dikker. Mocht er onverhoopt toch een lange vinger naarboven drijven druk hem dan met je vingers naar beneden tot hij blijft liggen. Hopelijk durf je nog een poging te wagen en lukt het de volgende keer wel!

 6. De vulling is lekker maar de bodem met lange vinger geen succes.
  Heb ze tevoren gedrenkt, en met de vulling gewacht tot de gelatine zijn werk begon te doen. ( yoghurt dikte) en deze toen met de soeplepel voorzichtig op de bodem laten vlijen maar nog komen de lange vingers omhoog ! Volgende keer gewoon weer met koelruimte en boter.

  1. Hoi Wilma, wat vervelend! Heb je ook de onderstaande tips in de reactie hieronder opgevolgd? Misschien dat dat helpt!

  2. Josina Jonker

   Als de taart helemaal stijf is kun je de taart draaien, heb je de lange vingers alsnog als bodem

 7. Annemarie

  Misschien is het een idee om de lange vingers eerst te dippen in het citroen mengsels. Ik heb heel voorzichtig gegoten maar grotendeels van de lange vingers kwamen naar boven drijven.
  Voor de rest erg lekker.
  Annemarie

  1. Hoi Annemarie, voor de zekerheid nog even nagevraagd bij mijn schoonmoeder, zij is de kwarktaart expert! ? Dit zegt ze erover: “Zorg dat de kwarkvulling niet te dun is en giet hem langzaam over de lange vinger. Eerst de vulling over de zijkanten en gaten schenken, dan de rest. Drijft er toch een lange vinger naarboven, dan druk je hem even naar de bodem, net zolang tot hij volgezogen is en vanzelf blijft liggen.” Zo moet het goedkomen!

 8. Marina

  Als je de lange vingers er het laatst bovenop legt dan kun je de taart makkelijk omdraaien op een taartschaal. Ik maak zo vaak een taart van (magere ) yoghurt en vruchten. Een heerlijke slankelijn taart

 9. Tamara

  Zou je ook een ander product kunnen gebruiken dan gelatine?

  1. Je kunt ook agar agar gebruiken, dat is een plantaardig bindmiddel. Je koopt het in de goed gesorteerde supermarkt of in een toko. Let wel op, de bindkracht is een stuk sterker dan van gelatine dus volg de omschrijving op de verpakking om de hoeveelheid te bepalen.

 10. Baukje

  Helaas toch drijvende lange vingers

  1. Jeannette

   Vandaag de taart gemaakt met 8 blaadjes gelatine en zonder limoncello.
   Om drijvende lange vingers te voorkomen heb ik het citroen kwarkmengel even 10 minuutjes in de koelkast gezet en daarna over de lange vingers gedaan.
   Dit ging prima!
   Groet Jeannette

 11. Alie

  Je moet niet de hele hoeveelheid citroensap met Limoncello verwarmen, maar 6 tot 10 eetlepels in een pannetje verwarmen en daar de uitgeknepen gelatine in oplossen. Daarna doe je er de overige citroensap met Limoncello mengsel bij. Dan wordt het eerder lobbig omdat het veel minder heet is.

 12. Petra

  Heb het de 2e keer met 8 blaadjes gelantine gedaan, meer dan genoeg! Hij is heerlijk fris en hij viel erg in de smaak bij mijn bezoek

 13. Petra

  Bij mij was het ook heel dun en liep het uit de bakvorm, volgende keer dus maar eerst plastic folie in de bakvorm leggen.

 14. Petra

  Taart gemaakt gisteren. Lange vingers gingen inderdaad drijven. Gelukkig deden ze het allemaal. Volgende dag gewoon taart ondersteboven op schaal gedaan. Niemand die het ziet. Getrakteerd op het werk en lovende reacties. Bedankt voor weer een heerlijk en makkelijk recept.

 15. Ineke

  Hallo Annemiek heel verschrikkelijk lekker deze limoncellotaart!, Ik heb hem nu twee keer gemaakt de tweede keer met 9 blaadjes gelatine en de volgende keer ga ik voor 8 . Met 10 blaadjes was hij erg stijf maar de smaak is superrrrrr!!

  1. Wendy

   Ik heb 2 citroenen uitgeperst met de 150 ml limoncello verwarmd en de gelatine erdoor, maar als ik het geheel door de kwark roer heb ik er soep van. Geloof niet dat dit goed komt als ik straks slagroom erdoor doe. Wat heb ik fout gedaan?

   1. Wendy

    Ik heb de gok gewaagd. Morgen het resultaat. Duimen dus

    1. Hendriek

     Dag, ik maak kwarktaarten met 2 opgeklopte eiwitten (van 2 koude eieren) en apart de eerst losgeroerde eidooiers er op het laatst door te mengen; maakt hem heerlijk luchtig en
     inderdaad en, zoals Alie zegt, niet de hele hoeveelheid vloeistof verwarmen, maar een klein deel voor het oplossen van de gelatine en het geheel eerst lobbig laten worden, alvorens het over de lange vingers te gieten. Ik heb 9 blaadjes gebruikt. Hij is superlekker en fris. Heel mooi en makkelijk recept!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde