Mandarijn-monchoutaart met kruidnotenbodem

Afgelopen donderdag was manlief jarig en dus maakte ik een lekkere verjaardagstaart. Een verjaardag zonder taart is natuurlijk niet compleet! Met het oog op de Sint die gisteren weer in ons land kwam maakte ik een monchoutaart met frisse mandarijn en knapperige kruidnotenbodem. Een heerlijke taart om tijdens pakjesavond op tafel te zetten of gewoon om zo van te genieten. Enjoy!

Wereldgerecht, Thema recepten, Seizoen, Sinterklaasrecepten, Hollandse recepten, Gebak, Herfstrecepten, Winterrecepten, Zoet

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
21 reacties

Verdeel je liefde

  1. Marieke

    Hij was erg lekker, maar we hebben nog een halve taart over….Kan je hetgeen overblijft ook invriezen?

    1. Hoi Marieke, ik heb het even gegoogled want heb hier zelf geen ervaring mee. Je kunt monchoutaart invriezen las ik op meerdere forums. Maar of de smaak en textuur dan nog steeds hetzelfde is durf ik niet te zeggen.

  2. Chandra

    Net gemaakt, echt een aanrader! Makkelijk te maken en erg lekker.

  3. Margot

    Kan het ook met iets anders dan Taartina? Dat hebben ze hier in geen enkele supermarkt

    1. Hoi Margot, dat kan, zie hieronder de reactie van Corienne! 🙂

  4. Brenda

    Moet hij eerst 4 uur in de koelkast voor die mandarijengelei laag er op kan en dan weer in de koelkast?

    1. Dat klopt Brenda, maar de gelei stijft in de koelkast heel snel op, dus hoeft de tweede keer niet zolang op te stijven.

      1. Brenda

        Bedankt voor je antwoord. Had keurig gewacht en gisteravond de gelei-laag nog gemaakt.
        We hebben hem net een stukje bij de koffie gehad en hij smaakt heerlijk?
        Een blijvertje… Alleen nog iets anders bedenken voor de bodem als er straks geen kruidnoten meer in de winkel liggen. Speculaasjes of bastognekoeken?

        1. Leuk om te horen dat hij gesmaakt heeft Brenda! Speculaasjes en bastognekoeken passen hier idd allebei erg goed bij! 🙂

          1. Joke

            Een geweldig recept, voor herhaling vatbaar. Ik heb het met speculaas gedaan. Kan het ook met bijv ananas of andere vruchten? Ervaringen?

  5. Tryntsje

    Hi, ik heb deze al eens gemaakt: superlekker! Nu heb ik een hele zak met handsinaasappels liggen, kan ik de mandarijnen vervangen door de sinaasappels? Of raad je dat qua smaak niet aan?

    1. Ja hoor, dat kan! 🙂

  6. Nicolette

    Ik wilde deze taart voor pakjesavond maken, maar Taartina is helaas nergens in de supermarkten te vinden hier! Dus dat is erg jammer. Ik weet ook geen vervanger hiervoor, want gelatine is toch anders, las ik.
    Nu ga ik de monchoutaart met appeltjes uitproberen. Deze lijkt me ook erg lekker.
    Nicolette

    1. Hoi Nicolette, wat balen! Ik denk dat het met gelatine ook kan, maar hoe dat zou ik eerst zelf een keer moeten uitproberen. Mocht iemand nog een tip hebben dan horen wij het graag! 😉 De monchoutaart met appel is trouwens ook heerlijk hoor! Fijne avond alvast!

      1. Corienne

        Rutger bakt heeft een recept voor afdekgelei op basis van gelatine. Die kan ook gemaakt worden met vruchtensap.

        1. Bedankt voor de tip! 🙂

  7. Tina

    Kan dit ook met mandarijntjes uit blik?

    1. Hoi Tina, dat kan maar verse mandarijntjes en het sap daarvan is echt veel lekkerder! 🙂

  8. Joyce Dullens

    Ik ga hem zondag voor mijn verjaardag maken! Ben benieuwd.

  9. Dit recept ziet er echt heerlijk uit!

    1. Het smaakt ook echt heerlijk Carolien! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin