Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Mangochutney is heel gemakkelijk zelf te maken en smaakt heel anders dan de mangochutney die je in potten in de winkel koopt. Deze hebben naar mijn mening vaak een sterke, overheersende gembersmaak.
Je kunt mangochutney gebruiken voor bijvoorbeeld deze heerlijke ovenschotel met gehakt en witlof maar het smaakt ook heerlijk bij een kaasplankje of bijvoorbeeld als dip bij deze zelfgemaakte worstenbroodjes.
Ingrediënten voor 1 potje
Verder nodig
Schoon weckpotje, kookpan
Bereiding
Schil de mango en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de pan met een scheutje olie en fruit op laag vuur de sjalot en knoflook zacht, maar laat ze niet kleuren. Voeg dan de peper en gember toe en fruit deze mee tot het begint te geuren.
Voeg tot slot de mango, suiker en kruidnagels toe, roer alles goed door en laat op laag vuur 20 tot 30 minuten zachtjes pruttelen.
Giet de mangochutney in de weckpot. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. De chutney is zeker enkele maanden houdbaar.
Geniet ervan!
Basisrecepten, Wereldgerecht, Aziatische recepten, Hartige keuken, Zoete keuken
Verdeel je liefde