Marokkaanse kip met olijven

Een heerlijk gerecht uit de Marokkaanse keuken: kip in een kruidige saus met olijven. In deze makkelijke variant gebruik ik kippendijen die zachtjes worden gesmoord in een kruidige, groene saus met ui, knoflook, peterselie, koriander en specerijen als gember en kurkuma.

Ik serveer Marokkaanse kip met frietjes, partjes hardgekookt ei en amandelen, maar je kunt er ook (Marokkaans) brood of couscous bij serveren.

Marokkaanse kip met olijven

Wereldgerechten, Afrikaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(10 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde