Meloen-prosciutto spiesjes met balsamicosiroop

Meloen-prosciutto spiesjes met balsamicosiroop

Als ik vrienden of familie uitnodig voor een etentje serveer ik in plaats van een voorgerecht aan tafel veel liever een klein en licht aperifhapje. Deze kleine meloen-prosciutto spiesjes met balsamicosiroop zijn dan ideaal! Ze zijn makkelijk en snel klaar te maken, schudden de smaakpapillen van je gasten wakker en wekken de eetlust op.

Ingrediënten

  • Halve meloen
  • Stukje mozzarella, of zachte jonge geitenkaas
  • Prosciutto ham, de beste kwaliteit die je kunt vinden!
  • Balsamicoazijn (ook weer het beste spul dat je kunt vinden)

Verder nodig
Kleine prikkertjes, kleine bolletjessteker

Bereiding
Steek met de bolletjessteker kleine bolletjes uit de meloen.

DSC_1810_800x571

Snijd de mozzarella in evengrote stukjes als de meloen en snijd de Prociutto eenmaal over de lengte doormidden, zodat je twee repen krijgt.

Rijg om en om een stukje prociutto, meloen en mozzarella aan het spiesje. Ik had op ieder spiesje een half reepje Prociutto, twee bolletjes meloen en een stukje mozzarella.

Kook ondertussen op laag vuur de balsamicoazijn in en voeg het vrijgekomen meloensap uit de halve meloen toe.

DSC_1813_800x536

Kook de azijn in tot een siroopdikte en druppel dit over de meloenspiesjes. Leg de spiesjes op een mooie serveerschaal en serveer direct.

Meloen-prosciutto spiesjes met balsamicosiroop

Enjoy!

Themarecepten, Kerstrecepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde