Mexicaanse ovenfriet

Vandaag weer een lekker receptje van de man des huizes! Deze Mexicaanse ovenfriet maakte Johan toen Ella-Marie en ik onlangs een dagje in de Efteling waren en hij alleen moest eten. Toen hij mij een foto van het eindresultaat doorstuurde begon ik direct te watertanden. Gelukkig had Johan foto’s gemaakt en was hij zo lief om het recept voor me op te schrijven zodat ik het met je kan delen! 

Wereldgerecht, Thema recepten, Aardappel en meer, Mannenvoer, Mexicaanse recepten, Ovenrecepten, Vegetarisch, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 600 g ovenfriet
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 jalapeño-peper
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt
  • 1 eetrijpe avocado, vruchtvlees in plakken gesneden
  • Chipotlesaus
  • Flinke hand geraspte cheddar
  • 1 limoen, in partjes gesneden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier.

Verdeel de friet in een enkele laag over het bakblik en bestrooi met paprikapoeder. Bereid de friet in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Zelf heb ik de ovenfriet er iets eerder uitgehaald omdat de friet later weer teruggaat in de oven en anders te hard wordt.

Leg een laagje friet in de ovenschaal en bestrooi met wat rode ui, mais, jalapeño en cheddar. Bedek met weer een laagje friet en topping. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een kaas, lente ui en wat jalapeno.

Zet de ovenschaal een paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Als de ovenschaal uit de oven is breng leg je er nog wat avocado op en een flinke klodder chipotlesaus. Serveer met de limoenpartjes.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com